我覺得人生真係好難

390 回覆
39 Like 1 Dislike
19歲,讀個科因為得我一個女、又唔想收兵所以冇朋友
好彩既係中學係識落好多會同我交心既朋友,不過佢地之間互炒,所以我都唔算係有一個圈子,一到節日見到個個一團人咁去食飯就好唔開心

我都想同樓主做朋友 ,過來人

互炒即係散左band ?

係佢地之間炒姐,我仲同佢fd緊
回首向來瑟處,歸去,也無風雨也無晴。

好多時捱過咗最艱難嗰段路睇返就會覺得不過如是,所以要有無限強大嘅心靈!!
巴打係咪捉錯用神
你對人好 潛台詞係想人地對你好
你真心對人好 基本正常人都會有一個唔錯既社交圈子

好講緣份,真心對人好只會有一兩個理你

我真心對人,但仲未遇到個交心嘅朋友
好彩既係中學係識落好多會同我交心既朋友,不過佢地之間互炒,所以我都唔算係有一個圈子,一到節日見到個個一團人咁去食飯就好唔開心

好啊 做朋友
我係中學都識到班好朋友 我好開心 雖然少聯絡咗好多
我明吖
前幾日差唔多同一個case
19歲已經覺得自己好廉價
次次攞個心出黎就比人玩
之後仲要護住佢

仲要自己一個係美國
日日一起身個心好痛
唔知點行落去
希望你都可以振作啦

你係美國邊啊
我都有護住佢
到啱啱wtsapp講完我都係同佢講你俾我幫你

聖地牙哥
整下愛心曲奇打發時間都係好開始啦

我自己唔會食返

好啊 做朋友

中學嘅朋友係一世嘅朋友 快啲聯絡返
好難會再搵到咁純潔嘅友情
一個人既價值應該建立係自己到
如果建立係其他人身上
好似用沙堆既城堡咁
一推就冧
唉......其實做人就係咁煩

但又解決唔到 好矛盾
回首向來瑟處,歸去,也無風雨也無晴。

好多時捱過咗最艱難嗰段路睇返就會覺得不過如是,所以要有無限強大嘅心靈!!

好艱難 希望捱到 多謝你
Agger
身邊無人可以訴苦 成日都好想restart多次

好啊 做朋友

有啦 我唔開心好快搵我關心我 我真係好感動
18歲 仲要白虎

放心你人生仲有我既出現

你唔好學佢咁傷我心

懶得追文 簡單講下咩事

等哥哥幫你

佢返工壓力大
加上屋企啲因素
我已經好為佢著想
佢唔開心我一定會聽
佢有咩要求我都ok
佢無論點我都包容佢愛佢
但佢一句 對唔住我太幼稚就直接拋棄我
我話我諗到解決方法佢唔聽
我話你依加壓力大最緊要要人關心佢就推開我
我話點解唔俾我幫你佢又唔理我
我自問樣樣為佢著想
但佢完全冇考慮過我感受
我真係用1000倍去愛佢關心佢
結局竟然係咁

我只可以講,保持自己,到有日遇到個珍惜你嘅 會開心百萬倍
一個人既價值應該建立係自己到
如果建立係其他人身上
好似用沙堆既城堡咁
一推就冧

我明啊
但搵唔到自己價值
Agger

可以同我講
都可以開post

但又解決唔到 好矛盾

有時大家有錯都好
解決唔到就要走

懶得追文 簡單講下咩事

等哥哥幫你

佢返工壓力大
加上屋企啲因素
我已經好為佢著想
佢唔開心我一定會聽
佢有咩要求我都ok
佢無論點我都包容佢愛佢
但佢一句 對唔住我太幼稚就直接拋棄我
我話我諗到解決方法佢唔聽
我話你依加壓力大最緊要要人關心佢就推開我
我話點解唔俾我幫你佢又唔理我
我自問樣樣為佢著想
但佢完全冇考慮過我感受
我真係用1000倍去愛佢關心佢
結局竟然係咁

我只可以講,保持自己,到有日遇到個珍惜你嘅 會開心百萬倍

無論點我都會真心對人的
希望真係有人會珍惜我

好啊 做朋友

啱啱先追完post原來失戀
我之前失戀都好無助 但其實有失必有得
失戀之後我先發現到更多愛惜自己嘅朋友喺身邊
畀自己幾個月時間去傷心去喊
但要快啲企返起身同忘記佢
我依家二十歲,我都覺我人生好失敗,冇朋友冇圈子,只有個唔嫌棄我嘅女友,我已經覺得好幸福。
只係成日覺得自己冇圈子要痴住女友嘅感覺唔好受。

做個朋友喇巴打,無朋友咪上連登開個post,大把朋友

我已經日日上,只係好少回post

有親我嘅圈子好快收皮

但又解決唔到 好矛盾

有時大家有錯都好
解決唔到就要走

我有方法解決嫁…佢唔聽…

咁我報定名先

我又要得唔得啊

ok 無任歡迎

多謝樓主

但又解決唔到 好矛盾

有時大家有錯都好
解決唔到就要走

我有方法解決嫁…佢唔聽…

仲一齊黎把撚?
我依家二十歲,我都覺我人生好失敗,冇朋友冇圈子,只有個唔嫌棄我嘅女友,我已經覺得好幸福。
只係成日覺得自己冇圈子要痴住女友嘅感覺唔好受。

做個朋友喇巴打,無朋友咪上連登開個post,大把朋友

有個咁好嘅女朋友一定一定要好好珍惜
唔係佢真係會傷心到死
好似我咁

係,佢完全係我type 會好痴身,唔港女,我勁有安全感 只係我依家啲圈子收曬皮咁滯,好似成日要搵佢先過到下日晨 個感覺好sad 見住會咁多野做,自己就一個人鳩下鳩下。
Agger

可以同我講
都可以開post

自己自尊心好強
唔想同朋友講 屋企人又有問題 講左仲大壓力 番工已經成隻狗咁笑面迎人
放工都係要一樣keep住笑容
日日都諗幾時可以restart過

啱啱先追完post原來失戀
我之前失戀都好無助 但其實有失必有得
失戀之後我先發現到更多愛惜自己嘅朋友喺身邊
畀自己幾個月時間去傷心去喊
但要快啲企返起身同忘記佢

要忘記 只可以識過第二個先得
唔係嘅話好難好難 周圍都係回憶
https://youtu.be/3Z6wk6b9rNk
真係好正

你個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞