我覺得人生真係好難

390 回覆
39 Like 1 Dislike
你咁諗好易抑鬱
其實人生為自己而活
所有人都係過客,所有野順其自然,做好自己就夠

利申:以前同你一樣,之後有抑鬱症,依家已經好返、放開了
巴打係咪捉錯用神
你對人好 潛台詞係想人地對你好
你真心對人好 基本正常人都會有一個唔錯既社交圈子

的確有一啲朋友
但其實我係失戀
你咁諗好易抑鬱
其實人生為自己而活
所有人都係過客,所有野順其自然,做好自己就夠

利申:以前同你一樣,之後有抑鬱症,依家已經好返、放開了

我覺得我有少少其實
我想去睇醫生但唔想屋企人擔心
我咪又係咁 仲要好窮tim
搵多幾樣野學 focus落去好過啦

我唔知依加得唔得
太唔開心了
有啲人真係好自私

時間會沖淡一切
加油

無錯 巴打加油啊
等我呢條癈中又嚟屌97你地先
18成年人(童年不幸已過了)
乜7人都有,駛lun理佢
香港就係咁

好難唔理
我實在係太過太過心痛

假設(我將人地放係第一位), 咁你咪最尾嗰個囉,咁解釋到你唔開心
agger
如果真係白虎

CALL 我, 218 5個0
巴打係咪捉錯用神

的確有一啲朋友
但其實我係失戀

字裏行間 感受到你幾無助
係度分享下會好啲

以前我受咗傷 唔開心 我都覺得以後會冇事
我每過一件事我都會諗下有咩可以改進
以後應該會變得更好
想變成個更好嘅人
但人生對我打擊真係好大
一次又一次咁樣對我
我真係好絕望
自問我對我男朋友真係好好好好
我用一萬分嘅愛去愛佢
佢唔開心我安慰佢
佢無論點我都會聽佢講
我就係希望見到佢開心
但我唔知點解結局會變成咁
佢嘅一句對唔住 係我唔成熟就咁就拋棄咗我
我唔介意佢唔成熟唔開心 我都可以包容佢
我連佢缺點都愛埋
我真係唔明白 佢依加嘅決定真係唔係好準確
我話你想要人關心 點解要推開我
佢咩都聽唔入耳
我明壓力大啊 但點可以咁對我
我真係好唔開心 好絕望
如果真係白虎

CALL 我, 218 5個0

真係
你call 我ok? 23382338
等我呢條癈中又嚟屌97你地先
18成年人(童年不幸已過了)
乜7人都有,駛lun理佢
香港就係咁

好難唔理
我實在係太過太過心痛

假設(我將人地放係第一位), 咁你咪最尾嗰個囉,咁解釋到你唔開心

係 我真係放我自己係最後
我搵唔到自己有咩價值
濕了便 吹一吹 愛情由它去

留下眼淚 獻給誰 誰要這點水

真係喊到傻…
我明呀 一模一樣
傾心事嘅朋友又冇個 屋企人算係冇左
總係覺得人生好無聊好空虛好孤獨

自己都算對其他人好,起碼做每樣野講每句說話都係諗過其他人中唔中意,可唔可以令佢地開心,先會做
覺得自己永遠都係迎合人咁

以前以為拍拖係同朋友唔同,以為佢愛我就會聽執埋怨,可以救我出負能量嘅世界,話我知仲有人支持我
但原來唔係
始終人都係自己一個,就算有另一半,都係要用自己隻腳自己行落去

於是以前當結婚係人生目標嘅我,而家已經失去左希望
每日都無奈好抑鬱好煩好想快啲死
郁啲就會發脾氣同唔開心,搞到另一半都唔開心,冇耐性理我

偏偏明明已經瞭解無論我做咩,人地都唔會為我諗多一啲,唔會明白我多一啲
但都仲係抱有希望
巴打係咪捉錯用神

的確有一啲朋友
但其實我係失戀

絲打你遇人不淑啫,記得以後對自己好啲
不過唔好放棄初衷呀,好多人都鍾意肯關心自己嘅人,亦都好想有個咁嘅朋友架
巴打係咪捉錯用神

的確有一啲朋友
但其實我係失戀

係度分享下會好啲

以後應該會變得更好
想變成個更好嘅人
但人生對我打擊真係好大
一次又一次咁樣對我
我真係好絕望
我用一萬分嘅愛去愛佢
佢唔開心我安慰佢
佢無論點我都會聽佢講
我就係希望見到佢開心
我連佢缺點都愛埋
佢咩都聽唔入耳
我真係好唔開心 好絕望

有啲人真係好自私
agger
但係你愛佢,你嬲佢唔落
如果呢一刻佢番番嚟,你仲係會話唔緊要呀我愛你呀我地繼續一生一世啦
然後用比以前更多更多嘅愛放喺佢身上
點解
巴打都係18歲姐 btw 朋友真係愈大愈少 利申:30 0frd

絲 18歲我已經睇唔到希望

咁你睇唔睇到有我

你好 睇到你user name
巴打係咪捉錯用神

我覺得自己真係個對人好只係想人地對番我好嘅人
所以做每件事都想令人開心,唔想令人憎我
但我想要嘅只係一份愛,又唔係利益,我都好用心咁付出我嘅愛
但點解我永遠都係得自己一個
我明呀 一模一樣
傾心事嘅朋友又冇個 屋企人算係冇左
總係覺得人生好無聊好空虛好孤獨

自己都算對其他人好,起碼做每樣野講每句說話都係諗過其他人中唔中意,可唔可以令佢地開心,先會做
覺得自己永遠都係迎合人咁

以前以為拍拖係同朋友唔同,以為佢愛我就會聽執埋怨,可以救我出負能量嘅世界,話我知仲有人支持我
但原來唔係
始終人都係自己一個,就算有另一半,都係要用自己隻腳自己行落去

於是以前當結婚係人生目標嘅我,而家已經失去左希望
每日都無奈好抑鬱好煩好想快啲死
郁啲就會發脾氣同唔開心,搞到另一半都唔開心,冇耐性理我

偏偏明明已經瞭解無論我做咩,人地都唔會為我諗多一啲,唔會明白我多一啲
但都仲係抱有希望

我同你都係好似永遠配合人咁
其實真正嘅伴侶係應該聽埋埋怨再鼓勵你
我男朋友佢唔開心我無條件聽佢講
你仲有希望真係好 我已經冇希望
巴打係咪捉錯用神

的確有一啲朋友
但其實我係失戀

絲打你遇人不淑啫,記得以後對自己好啲
不過唔好放棄初衷呀,好多人都鍾意肯關心自己嘅人,亦都好想有個咁嘅朋友架

我自問真係好愛佢
點解要咁 我真係唔知點對自己好
我對佢比對自己好100倍
18仲大把世界, 加油

係度分享下會好啲

以後應該會變得更好
想變成個更好嘅人
但人生對我打擊真係好大
一次又一次咁樣對我
我真係好絕望
我用一萬分嘅愛去愛佢
佢唔開心我安慰佢
佢無論點我都會聽佢講
我就係希望見到佢開心
我連佢缺點都愛埋
佢咩都聽唔入耳
我真係好唔開心 好絕望

有啲人真係好自私
agger
但係你愛佢,你嬲佢唔落
如果呢一刻佢番番嚟,你仲係會話唔緊要呀我愛你呀我地繼續一生一世啦
然後用比以前更多更多嘅愛放喺佢身上
點解

完全同意
我真係嬲唔落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞