我覺得人生真係好難

390 回覆
39 Like 1 Dislike
我都諗唔到我既人生有咩意義
到底生存係為左乜

我都唔知 好迷惘 好無奈 好絕望
當年佢地生仔有無諗過我地/or 宜家啲人生仔有無諗過個仔係咪真係想出現世上:(自私的人類

生仔係為左乜
其實好大機會係個負擔黎,點解仲要生
有可能累左自己,有可能累左個仔

d人又點解要拍拖
又係為左乜
怕悶?
誰願踏進這間房 

我間中偷看 

牆外白雪蕩

藏起心跡不透光 

到哪一天釋放

我都係呢啲
唔好sad 好我好多
我寧願係咁

sad自己打到一舊舊咁

唔緊要 睇得明

巴打有無打機或者有無咩興趣
一個人既價值應該建立係自己到
如果建立係其他人身上
好似用沙堆既城堡咁
一推就冧

我明啊
但搵唔到自己價值

去學唔同既野
直到搵到岩你果樣
人係好唔可靠
隨時都會離開

真係明明之前好地地
甚麼叫絕望 抬起眼望望

失戀成日聽 完全係同垃圾一樣負爆
厭世撚+1
其實覺得只係我地太早睇化所謂人生

咁點算
點說服我行落去
當年佢地生仔有無諗過我地/or 宜家啲人生仔有無諗過個仔係咪真係想出現世上:(自私的人類

生仔係為左乜

d人又點解要拍拖
又係為左乜
怕悶?

呢個真係一個好議題,對對父母都唔同,有d真係愛自己小朋友先生,有d就養兒防老,有d直頭係唔想生中左,如果巴打家長係後者的話真係只能怪自己唔好命了

不過好冇安全感
其實被大家安慰完又真係冇咁想喊
除咗睇返啲相

唔好喊喇,同我地吹下水時間好快過,你都好快會習慣 留個contact比你?定不如你開個telegram加哂班有心同你交朋友嘅巴絲入去傾喇

我tlg係suuuuas
吹下水真係好好多
好彩我開post有人理

其實好多理性巴絲會陪你傾幫你分析,最緊要你肯分享你肯講

Btw轉頭加你telegram

聽朝 太眼訓了

我真係有諗過呢個
我完全唔想出嚟
咪咁啦成班負能量撚
生存在世嘅意義係咩我都唔知
可能我自己人緣比較好
就算每日返工放工生活苦悶
只要有一班朋友可以一齊嘻嘻哈哈已經好滿足
其實比較毒嘅巴打都大可以試下改變下自己
嘗試識多啲朋友 我覺得點都會搵到一兩個知己

唔好喊喇,同我地吹下水時間好快過,你都好快會習慣 留個contact比你?定不如你開個telegram加哂班有心同你交朋友嘅巴絲入去傾喇

我tlg係suuuuas
吹下水真係好好多
好彩我開post有人理

其實好多理性巴絲會陪你傾幫你分析,最緊要你肯分享你肯講

Btw轉頭加你telegram

有2個

我都係呢啲
唔好sad 好我好多
我寧願係咁

sad自己打到一舊舊咁

唔緊要 睇得明

踢波 影下相
不過我個人真係好煩,好唔鍾意一個人,鍾意有人陪我做

生仔係為左乜

d人又點解要拍拖
又係為左乜
怕悶?

我係想有人愛同愛人
唔好咁灰啦...支持~
我都諗唔到我既人生有咩意義
到底生存係為左乜

我都唔知 好迷惘 好無奈 好絕望

其實呢個年代都係,特別有左社交媒體,自己會同人比較,又多左其他人意見,加上香港呢啲19地方唔比人行天馬行空嘅野。
誰願踏進這間房 

我間中偷看 

牆外白雪蕩

藏起心跡不透光 

到哪一天釋放

好灰好灰
咪咁啦成班負能量撚
可能我自己人緣比較好

已經好幸福

有啦 我唔開心好快搵我關心我 我真係好感動

啱啱先追完post原來失戀
我之前失戀都好無助 但其實有失必有得
失戀之後我先發現到更多愛惜自己嘅朋友喺身邊
畀自己幾個月時間去傷心去喊
但要快啲企返起身同忘記佢

要忘記 只可以識過第二個先得
唔係嘅話好難好難 周圍都係回憶

我成日揸車同佢遊成個區
依家食m記都心up
咪咁啦成班負能量撚
可能我自己人緣比較好

已經好幸福

絲打秒回打算唔訓?

唔緊要 睇得明

踢波 影下相

唔出奇,我都係,除非比我係張床到廢一日
好簡單,但對你黎講可能喺難事
就係做自己覺得開心嘅嘢

踢波 影下相

唔出奇,我都係,除非比我係張床到廢一日

有無固定波友先

生仔係為左乜

d人又點解要拍拖
又係為左乜
怕悶?

我係想有人愛同愛人

維持一段關係好攰
可能要為佢改變呢樣個樣
其實淨係愛自己咪得囉
愛人地反而會比人傷害返
自己一個起碼唔洗驚人地會離開你,背叛你,呃你,玩你
咪咁啦成班負能量撚
可能我自己人緣比較好

已經好幸福

絲打秒回打算唔訓?

咁傷心邊瞓得着
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞