我覺得人生真係好難

390 回覆
39 Like 1 Dislike
我明呀
好想人地都係對返自己咁好,但次次希望愈大失望愈大
好care果個人同埋佢點睇

其實好人係咪真係冇人鍾意、專係俾人用黎利用架呢,係有朋友叫我唔好成日對人地睇到咁重要,但我次次都做唔到,搞到自己抑鬱左好耐,其實係咪賤啲、姣啲、吊人癮既女人先會多人鍾意啲,對人係咪唔可以太真心

所以我自己有定目標比自己,自我滿足下,一日捱一日

你今日目標係咩
我真係冇咩目標

每日都要畫畫

我都幾鐘意畫
但畫得好柒

其實都係自我滿足,同埋畫畫唔洗諗野,好舒服
巴打加油 我可以做你個朋友

假設(我將人地放係第一位), 咁你咪最尾嗰個囉,咁解釋到你唔開心

係 我真係放我自己係最後
我搵唔到自己有咩價值

正所謂水清則無魚其實都可以用黎合理化好多嘢

如果淨係你對佢好(水清),咁咪養唔到佢囉
對男朋友有時真係一門學問
以前見好多你呢d例子,我就係同你同一類人(二十年前靚仔過)

其實我算命嘅,你應該有可能係未來的日子裡面再次失戀,不過唔會咁快!!!

我控制唔到對佢唔好
又失戀 人生真係好慘

記得以前每次一齊既女朋友,我都會變左佢既支柱,結果都係靠自己,不過有人陪,自己會更加堅強

咁都叫大家都支持大家
叫有交流
我完全唔係

咁你男朋友唔得啦

我啲朋友都話佢自私 有個仲話佢好賤

我覺得自己真係個對人好只係想人地對番我好嘅人
所以做每件事都想令人開心,唔想令人憎我
但我想要嘅只係一份愛,又唔係利益,我都好用心咁付出我嘅愛
但點解我永遠都係得自己一個

係 好想要愛
好想有人可以愛我
我都唔明點解得自己一個

我覺得你好似令狐沖,又係無條件咁付出,對人太好喇
不過你起碼有愛嘅人,我做咗18年人都未搵到個自己真正愛嘅人,一係冇咩感覺,一係就已經有男朋友

我寧願冇鐘意嘅人 咁唔洗傷心
令狐沖再世
我明呀
好想人地都係對返自己咁好,但次次希望愈大失望愈大
好care果個人同埋佢點睇

其實好人係咪真係冇人鍾意、專係俾人用黎利用架呢,係有朋友叫我唔好成日對人地睇到咁重要,但我次次都做唔到,搞到自己抑鬱左好耐,其實係咪賤啲、姣啲、吊人癮既女人先會多人鍾意啲,對人係咪唔可以太真心

係…雖然會咁諗但我真係做唔到衰人
巴打加油 我可以做你個朋友

絲 朋友你好啊

假設(我將人地放係第一位), 咁你咪最尾嗰個囉,咁解釋到你唔開心

我搵唔到自己有咩價值

其實我算命嘅,你應該有可能係未來的日子裡面再次失戀,不過唔會咁快!!!

我控制唔到對佢唔好
又失戀 人生真係好慘

又可以apply係另一個巴打身上,父母太好,子女壓力大

記得以前每次一齊既女朋友,我都會變左佢既支柱,結果都係靠自己,不過有人陪,自己會更加堅強

咁都叫大家都支持大家
叫有交流
我完全唔係

咁你男朋友唔得啦

咁分咗手未仲好,你幾咁無私都好,都唔會想同個淨係識為自己諗嘅人過世啦,係咪?

咁都叫大家都支持大家
叫有交流
我完全唔係

咁你男朋友唔得啦

雖然我唔知自己係咪好既前男友,不過我當時一直希望比最好既回憶比佢,最後我咪變左前男友囉
我明白 我真係明白
番parttime對啲客好啲 啲客只會欺負你 叫你做多幾樣野 態度又差
啲同事又瘋狂chur你交多啲更
試過全心全意愛過兩個人 結果都係玩你 拋棄你
完全唔知做人有咩意義
要不是養育之恩..........

同你一樣…
如果唔係我有屋企人 我一早斬掉重練

我搵唔到自己有咩價值

我控制唔到對佢唔好
又失戀 人生真係好慘

唔係叫你對佢衰,若即若離也是一種art

我控制唔到對佢唔好
又失戀 人生真係好慘

又可以apply係另一個巴打身上,父母太好,子女壓力大

你話我男朋友?
我明白 我真係明白
番parttime對啲客好啲 啲客只會欺負你 叫你做多幾樣野 態度又差
啲同事又瘋狂chur你交多啲更
試過全心全意愛過兩個人 結果都係玩你 拋棄你
完全唔知做人有咩意義
要不是養育之恩..........

同你一樣…
如果唔係我有屋企人 我一早斬掉重練

人生重來槍

我控制唔到對佢唔好
又失戀 人生真係好慘

講就易
對唔係真係鍾意既人好易做到
但對住自己鍾意既人,就算已經下定決心都好,佢一搵一搵你,就會即刻冇左咁既諗法,不斷loop

我控制唔到對佢唔好
又失戀 人生真係好慘

講就易
但對住自己鍾意既人,就算已經下定決心都好,佢一搵一搵你,就會即刻冇左咁既諗法,不斷loop

係呀,所以我咪keyboard fighter

咁你男朋友唔得啦

咁分咗手未仲好,你幾咁無私都好,都唔會想同個淨係識為自己諗嘅人過世啦,係咪?

咁你又啱
但真係好愛好愛 好難離開

咁你男朋友唔得啦

雖然我唔知自己係咪好既前男友,不過我當時一直希望比最好既回憶比佢,最後我咪變左前男友囉

我都變前女友
真心難求⋯

講就易

係呀,所以我咪keyboard fighter

真係講就易
真係鐘意係非常難做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞