我覺得人生真係好難

390 回覆
39 Like 1 Dislike
甚麼叫絕望 抬起眼望望
19歲,讀個科因為得我一個女、又唔想收兵所以冇朋友
好彩既係中學係識落好多會同我交心既朋友,不過佢地之間互炒,所以我都唔算係有一個圈子,一到節日見到個個一團人咁去食飯就好唔開心

我都想同樓主做朋友 ,過來人

我都好羨慕啲人有節目就1 grp frd去玩。
我好怕過生日,因為知會自己一個,咁耐以黎都冇收過surprised。未試過同frd去旅行
係架 ,人生係好唔如意,我30多歲,都摸唔清人性,但真係唔甘心認輸,好想威一次,巴打又好絲打又好,唔好輸比自己,記住,我地冇錯,係呢個世界既價值觀錯撚哂,要死係佢地,我地要堅持落去睇佢地點死
Agger
身邊無人可以訴苦 成日都好想restart多次

可以同我講
都可以開post

自己自尊心好強
唔想同朋友講 屋企人又有問題 講左仲大壓力 番工已經成隻狗咁笑面迎人
放工都係要一樣keep住笑容
日日都諗幾時可以restart過

你同佢一樣
完全唔講
咁點溝通?

我當時都係咁諗,11歲識佢已經同自己講要同佢一生一世,幾年來為佢放棄左大量女仔,同自己講一棵樹真係值得你放棄個森林,結果?我明白你現在嘅感受,其他人同你講咩都哂氣其實,你只係想有班聆聽者可以聽你掃下苦,我都只係想提你,要向前看,無人叫你要放棄你嘅回憶,但懷念過去嘅同時都要比自己機會接受未知嘅將來

不過好冇安全感
其實被大家安慰完又真係冇咁想喊
除咗睇返啲相

唔好喊喇,同我地吹下水時間好快過,你都好快會習慣 留個contact比你?定不如你開個telegram加哂班有心同你交朋友嘅巴絲入去傾喇

我tlg係suuuuas
吹下水真係好好多
好彩我開post有人理

我用社交媒體 一多人就好易潛
19歲,讀個科因為得我一個女、又唔想收兵所以冇朋友
好彩既係中學係識落好多會同我交心既朋友,不過佢地之間互炒,所以我都唔算係有一個圈子,一到節日見到個個一團人咁去食飯就好唔開心

我都想同樓主做朋友 ,過來人

好啊 做朋友
我係中學都識到班好朋友 我好開心 雖然少聯絡咗好多

中學嘅朋友係一世嘅朋友 快啲聯絡返
好難會再搵到咁純潔嘅友情

有啦 我唔開心好快搵我關心我 我真係好感動

其實我都有人關心,只係自己成日諗埋一邊

做個朋友喇巴打,無朋友咪上連登開個post,大把朋友

有個咁好嘅女朋友一定一定要好好珍惜
唔係佢真係會傷心到死
好似我咁

係,佢完全係我type 會好痴身,唔港女,我勁有安全感 只係我依家啲圈子收曬皮咁滯,好似成日要搵佢先過到下日晨 個感覺好sad 見住會咁多野做,自己就一個人鳩下鳩下。

我都係呢啲
唔好sad 好我好多
我寧願係咁

有啦 我唔開心好快搵我關心我 我真係好感動

啱啱先追完post原來失戀
我之前失戀都好無助 但其實有失必有得
失戀之後我先發現到更多愛惜自己嘅朋友喺身邊
畀自己幾個月時間去傷心去喊
但要快啲企返起身同忘記佢

要忘記 只可以識過第二個先得
唔係嘅話好難好難 周圍都係回憶

其實真係唔會忘記到 但要慢慢抽離
人生仲有好多野要去做 好多路要去走
好多畀自己為左忘記前任去夾硬搵代替

有時大家有錯都好
解決唔到就要走

我有方法解決嫁…佢唔聽…

仲一齊黎把撚?

所以我啲朋友都話佢係自私…

唔好喊喇,同我地吹下水時間好快過,你都好快會習慣 留個contact比你?定不如你開個telegram加哂班有心同你交朋友嘅巴絲入去傾喇

吹下水真係好好多
好彩我開post有人理

我都係 要單獨先ok

做個朋友喇巴打,無朋友咪上連登開個post,大把朋友

有個咁好嘅女朋友一定一定要好好珍惜
唔係佢真係會傷心到死
好似我咁

係,佢完全係我type 會好痴身,唔港女,我勁有安全感 只係我依家啲圈子收曬皮咁滯,好似成日要搵佢先過到下日晨 個感覺好sad 見住會咁多野做,自己就一個人鳩下鳩下。

我都係呢啲
唔好sad 好我好多
我寧願係咁

sad自己打到一舊舊咁
係架 ,人生係好唔如意,我30多歲,都摸唔清人性,但真係唔甘心認輸,好想威一次,巴打又好絲打又好,唔好輸比自己,記住,我地冇錯,係呢個世界既價值觀錯撚哂,要死係佢地,我地要堅持落去睇佢地點死

錯的是世界
我都諗唔到我既人生有咩意義
到底生存係為左乜
一個人既價值應該建立係自己到
如果建立係其他人身上
好似用沙堆既城堡咁
一推就冧

我明啊
但搵唔到自己價值

去學唔同既野
直到搵到岩你果樣
人係好唔可靠
隨時都會離開

吹下水真係好好多
好彩我開post有人理

我都係 要單獨先ok

同埋要睇對方咩性格 我係好易潛個啲,要比人叫先上水

可以同我講
都可以開post

自己自尊心好強
唔想同朋友講 屋企人又有問題 講左仲大壓力 番工已經成隻狗咁笑面迎人
放工都係要一樣keep住笑容
日日都諗幾時可以restart過

你同佢一樣
完全唔講
咁點溝通?

以前試過 發覺越講個人無開心到
慢慢就越黎越灰 自己收埋自己
睇下自己幾時頂唔順
到底生存係為左乜

其實人生唔一定有意義,睇多啲唔同嘅野,唔好比自己悶就得。

啱啱先追完post原來失戀
我之前失戀都好無助 但其實有失必有得
失戀之後我先發現到更多愛惜自己嘅朋友喺身邊
畀自己幾個月時間去傷心去喊
但要快啲企返起身同忘記佢

要忘記 只可以識過第二個先得
唔係嘅話好難好難 周圍都係回憶

其實真係唔會忘記到 但要慢慢抽離
人生仲有好多野要去做 好多路要去走
好多畀自己為左忘記前任去夾硬搵代替

但如果要開始就要忘記咗好多先
唔係對現任好唔公平的

不過好冇安全感
其實被大家安慰完又真係冇咁想喊
除咗睇返啲相

吹下水真係好好多
好彩我開post有人理

其實好多理性巴絲會陪你傾幫你分析,最緊要你肯分享你肯講

Btw轉頭加你telegram
當年佢地生仔有無諗過我地/or 宜家啲人生仔有無諗過個仔係咪真係想出現世上:(自私的人類
甚麼叫絕望 抬起眼望望

到底生存係為左乜

冇朋友
份人又毒
厭世撚+1
其實覺得只係我地太早睇化所謂人生

我都係呢啲
唔好sad 好我好多
我寧願係咁

sad自己打到一舊舊咁

唔緊要 睇得明
到底生存係為左乜

正解,最緊要搵到自己想做有興趣嘅野,唔好害到人就無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞