我覺得人生真係好難

390 回覆
39 Like 1 Dislike
對人好唔應該係求回報
幫人比被幫更快樂

不過自己都想開心下
靜落嚟就覺自己好空虛
人大左就知需要既唔係朋友,愛人
而係戰友,一齊上戰場,出生入死

(返大陸骨場哥d)

女有啲咩戰友
拍拖嘅野唔係話你對人有幾多付出就會有幾多回報架
對方未必係唔愛 只係覺得唔適合
可能佢未想長大 可能你為佢帶黎壓力
咪當timing唔岩囉
接受現實 繼續行落去都唔係好難
就算你掛住佢三兩個月、半年、一年、五年十年都好
都係唔適合架啦 每個人都有選擇嘅權利架嘛
我而家20歲我爸爸媽媽都過咗身,其實自己每一次過大時大節自己都好唔開心,好似樓主咁,每日都覺得自己的人生已經玩完 ,而家自己名正言順係屬於非常的自由,但背後流過的淚係唔會有人知,所以樓主應該諗清楚的其實係除咗戀愛之外仲有乜嘢係您依家真正需要做,而唔應該再執著過去

利申:嘴上說些漂亮話,其實每日都好想自殺

same
已經無人會對自己好

巴打,其實我都係咁過左廿幾年三十都就黎
最初18歲果陣諗住仲有母親養育之恩

到而家雙親都無哂
要不是沉醉事業,係呢個世道真係唔知點活落去
I know that feel, 希望你地唔會步我後塵

起碼你有事業

無啦,fg 第一份工唔算好,而家無父母無愛人無事業
死係街都無人可憐

十幾廿年自已過生日,今年原本諗住搵朋友陪下過生日,但佢驚我溝佢,最後玩鳩我唔出黎放飛機 so9sad

哀莫大於心死,已經麻木哂

巴打,其實我都係咁過左廿幾年三十都就黎
最初18歲果陣諗住仲有母親養育之恩

到而家雙親都無哂
要不是沉醉事業,係呢個世道真係唔知點活落去
I know that feel, 希望你地唔會步我後塵

起碼你有事業

無啦,fg 第一份工唔算好,而家無父母無愛人無事業
死係街都無人可憐

十幾廿年自已過生日,今年原本諗住搵朋友陪下過生日,但佢驚我溝佢,最後玩鳩我唔出黎放飛機 so9sad

哀莫大於心死,已經麻木哂
18歲就咁既撚款
試下同多啲唔同嘅人傾下計
可能會對你地嘅思想/心情有所改變
自己一個人嘅時候
一定係會覺得孤獨,會不斷諗唔開心嘅事
最少連登呢到大把人可以傾訴
我都曾經抑鬱過,但俾一句幾老土嘅說話打動左,明天唔一定更美好,但美好嘅明天一定會嚟。

美好嘅明天。。。你遇到未?

我曾經深信美好既明天一定會黎

但現實一年比一年差,係對比之下只會越黎越絕望
得閒可以交換contact 傾下計

你想交換咩啊

Wechat?
得閒可以交換contact 傾下計

你想交換咩啊

Wechat?

樓豬俾埋你wechat我
人間有愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞