我覺得人生真係好難

390 回覆
39 Like 1 Dislike
無朋友又如何 你依家先18 大把世界啦

以後會唔會更差…

唔會,因為有我地巴絲陪你

多謝你地…
好多時你諗到果個人好重要,又肯同佢交心,每朝9點傾到半夜2-3點,但最後發現佢只係當你係點頭之交,果種感覺好痛
我都想知點樣先可以唔好睇得咁重要,好想放低,奈何自己又係勁執著既人

大家都係呢種人
真係太重感情
加油呀,,即使你付出得唔到結果,但都叫付出過,巳經好過好多人...要努力生活落去吧!

付出1000得到係0
好多時你諗到果個人好重要,又肯同佢交心,每朝9點傾到半夜2-3點,但最後發現佢只係當你係點頭之交,果種感覺好痛
我都想知點樣先可以唔好睇得咁重要,好想放低,奈何自己又係勁執著既人

放佢入點頭之交list
依個我試過, lead time 最多幾過鐘

係呀,所以我咪keyboard fighter

真係講就易
真係鐘意係非常難做到

知易行難
人生所有嘢都會重覆發生(我都拍好多次拖), 如果可以18結婚直至67十歲都無帽事,雙方又真係pure的愛情無其他比如金錢的考慮,老咗無親情的感覺

真係未見過

如果有呢啲
真係死而無憾
I know that feel雖然我係巴
其實就算身邊既人點講都好都係冇用打消唔到你諗法
始終都係要你自己解決番
你應該都認同

我都覺得人生都幾大壓力下
唯有見步行步啦
我就好好彩終於過左讀書時間壓力少左
而加只希望搵到個岩自己既女朋友過人世

夜晚易灰d
早d訓把啦

唔係叫你對佢衰,若即若離也是一種art

講就易
對唔係真係鍾意既人好易做到
但對住自己鍾意既人,就算已經下定決心都好,佢一搵一搵你,就會即刻冇左咁既諗法,不斷loop

係呀,所以我咪keyboard fighter

真係講就易
真係鐘意係非常難做到

知易行難
人生所有嘢都會重覆發生(我都拍好多次拖), 如果可以18結婚直至67十歲都無帽事,雙方又真係pure的愛情無其他比如金錢的考慮,老咗無親情的感覺

真係未見過

點睇我追求嘅係拍拉圖式嘅愛情。

師弟,拍拉圖式嘅愛情我唔識又無google過
全個人經驗
Btw,It 狗
愛錫自己先 如果好似依家咁feel到唔對路既話 就咪鬼再付出啦 要相信始終會有人識珍惜

我自己有時都有呢種感覺 但係都唔會放棄對人好啲 但要拿捏下幾時收幾時放 冇錯人生係好難 難就係佢既可貴之處 加油

多謝你地安慰我
我都鼓勵過人
但真係好難唔付出 只要你仲愛佢
我寧願冇鐘意嘅人 咁唔洗傷心
令狐沖再世

冇鍾意嘅人連生活嘅進動力都冇呀
不過就算係令狐沖,最後佢都遇到任盈盈依個真誠相對嘅愛人啦
至於之前遇到岳靈珊依啲臭雞咪當賣個教訓攞經驗囉 同任盈盈一齊嗰陣佢未又係做返自己

被啲占卜佬話過我好難有真愛
雖然我唔係好信咩星座 占卜
但咁講好唔開心
佢死臭鴨 屌佢全家

我夠比風水佬話過我將來會讀好多書啦,搞到我依家要讀多年先可以讀到自己想讀嗰間u
I know that feel雖然我係巴
其實就算身邊既人點講都好都係冇用打消唔到你諗法
始終都係要你自己解決番
你應該都認同

我都覺得人生都幾大壓力下
唯有見步行步啦
我就好好彩終於過左讀書時間壓力少左
而加只希望搵到個岩自己既女朋友過人世

夜晚易灰d
早d訓把啦

我瞓唔著…
我都只係想普普通通搵個男朋友過人世
我仲未過 未來仲有好多好多壓力
點捱啊…

冇鍾意嘅人連生活嘅進動力都冇呀
不過就算係令狐沖,最後佢都遇到任盈盈依個真誠相對嘅愛人啦
至於之前遇到岳靈珊依啲臭雞咪當賣個教訓攞經驗囉 同任盈盈一齊嗰陣佢未又係做返自己

被啲占卜佬話過我好難有真愛
雖然我唔係好信咩星座 占卜
但咁講好唔開心
佢死臭鴨 屌佢全家

我夠比風水佬話過我將來會讀好多書啦,搞到我依家要讀多年先可以讀到自己想讀嗰間u

啲占卜佬風水佬真係
唉,21年黎,錯失太多,只有絕望,什麼都沒有留下

咁巴打想咁樣繼續落去?

所以我自己有定目標比自己,自我滿足下,一日捱一日

你今日目標係咩
我真係冇咩目標

每日都要畫畫

巴打讀art? 我都日日畫畫, 畫到想死,由早上畫到學校關門

以前係依家係興趣(ps以前都係讀art畫到唔想畫)

係興趣真係好,我一d都唔鍾意畫畫,但係亦都只剩下畫畫可以揀

我本來都覺得唔係興趣,當你發現只可以係畫畫上逃避現實,就變成一種興趣或者叫生活態度

我都會美其名畫畫係修煉嘅,但其實我當佢係唯一嘅揾食工具,所以冇得hea﹐ 唉。

咁我應該冇你咁勁
已經諗好佢生日俾咩驚喜佢
整咩蛋糕俾佢
點慶祝 我真係好傷心好傷心
我已經喊唔出
我對唔住安慰我嘅人
我太廢了
世界唔公平,
勤力係牛...

呻下
整咩蛋糕俾佢
我已經喊唔出
我對唔住安慰我嘅人
我太廢了

咁整比我食啦,呢排先生完日,都冇食過蛋糕
世界唔公平,
勤力係牛...

呻下

盡情呻啦
習慣自己一個之後就識愛惜自己㗎啦
整咩蛋糕俾佢
我已經喊唔出
我對唔住安慰我嘅人
我太廢了

好啦整俾你食
我仲識整曲奇
因為佢鐘意食
對人好無撚用
對人好d人就恰9你
唔係想放負
不過你愈唔care d人就愈痴你
人真係好犯賤
同你一樣咁大
之前都對人勁好
18歲 仲要白虎

放心你人生仲有我既出現

你唔好學佢咁傷我心

懶得追文 簡單講下咩事

等哥哥幫你
整咩蛋糕俾佢
我已經喊唔出
我對唔住安慰我嘅人
我太廢了

好啦整俾你食
我仲識整曲奇
因為佢鐘意食

第一個報名食
習慣自己一個之後就識愛惜自己㗎啦

我好唔習慣
我真係唔識照顧自己感受
點解會咁
對人好無撚用
對人好d人就恰9你
唔係想放負
不過你愈唔care d人就愈痴你
人真係好犯賤
同你一樣咁大
之前都對人勁好

係 好犯賤
良心當狗肺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞