我係大陸新移民 你隨便問 我認真答

506 回覆
90 Like 386 Dislike

支那人,有你地世界已經民不聊生啦,當正自己救世主咁款

撈唔掂就走落嚟食資源
你讀書/做嘢個位本身屬於香港人㗎

我都冇食資源,照巴打咁講 香港人移民或者去外國留學都要俾人屌?

香港係冇撚多餘資源俾支那蟲搶呀
老奉呀?

我覺得自己比好多香港人對香港會更加有貢獻
蝗蟲係形容蠶食香港令香港民不聊生既大陸人,
我唔係蝗蟲

有乜撚野貢獻呀支那狗

政治黎講 反國教 雨傘都有份參與
好過好多港豬,乜都唔理

參與左就代表你唔係蝗?
香港既事關你條撚樣咩事

我覺得自己比好多香港人對香港會更加有貢獻
蝗蟲係形容蠶食香港令香港民不聊生既大陸人,
我唔係蝗蟲

有乜撚野貢獻呀支那狗

好過好多港豬,乜都唔理

香港政治輪唔輪到你e d外人理

支那人,有你地世界已經民不聊生啦,當正自己救世主咁款

撈唔掂就走落嚟食資源
你讀書/做嘢個位本身屬於香港人㗎

我都冇食資源,照巴打咁講 香港人移民或者去外國留學都要俾人屌?

過去炒樓嗰啲要屌
外國幾大香港又幾大呀
點頂得住你哋日日百鳩幾人仆落嚟
你住緊層樓同讀書個位咪資源囉
內你老母地 支那狗
覺得新移民朋友屋企思想都特別保守(極端地重男輕女,想仔女20歲結婚,有病唔睇西醫搵偏方之類)你覺得你屋企人過到黎有冇被香港同化定都係呢啲中國人思想?
落黎嗰時讀書跟唔跟得上?

我覺得屋企人冇俾人同化,都比較保守,而我反而open好多,想考慮好多野,例如人權、自由
呢個亦都係我參加雨傘同反國教既原因

英文難跟啲,後尾都入到U

有乜撚野貢獻呀支那狗

好過好多港豬,乜都唔理

香港政治輪唔輪到你e d外人理

我明白好多巴打點解咁大怨氣既,想發洩既隨便
現實中如果唔講人知
有冇人認得出你喺新移民
你覺得自己係中國人定係香港人?
得21歲話自己有貢獻 屌你老母啦
覺得巴打有貢獻,支持香港嘅價值就好

你老母為咩嫁上大陸

生活掛,老竇後生嗰陣撈得幾好

咁你一家點睇蝗蟲同中港問題

我屋企冇乜政治意識,
我有好多野想講,好難詳細係度講,抱歉
覺得巴打有貢獻,支持香港嘅價值就好

支佢老母咩,大陸人骨子裡都係愛國
如果有人中港打仗你就知佢企邊一面
現實中如果唔講人知
有冇人認得出你喺新移民

完全冇
點解啲反應同支持個南亞裔post 差咁遠
你覺得自己係中國人定係香港人?

香港人
而加幾大?排左幾耐先落到黎香港?
點睇你既同胞搞亂香港?
死賤種
點解啲反應同支持個南亞裔post 差咁遠

佢一黎就話貢獻多過好多香港人,擺明博屌
你幾時落嚟?同埋原本邊度人?
都唔明你班臭閪仲好意思同人講自己係新移民
知唔撚知個醜宇點寫呀
就係你班死仆街搞到香港烏煙瘴氣
搶呢樣搶嗰樣,欠撚左你班仆街咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞