我係大陸新移民 你隨便問 我認真答

506 回覆
90 Like 386 Dislike
屌樓主冇撚貢獻果啲諗過自己有冇資格講人? 講到自己好撚有貢獻 不如諗下自己點為社會出力過 先黎屌人啦 講到自己英雄咁 純粹因為樓主大陸人就屌佢 啲思想同蝗蟲有咩分別

咁你都自我檢討下,如果貢獻唔夠中國新移民黎,你係咪搬返中國住先?
用貢獻黎定邊個可以留係香港,無撚野呀

我係話為屌而屌嘅人好on9 唔係話用貢獻黎定義邊個值得留
屌樓主冇撚貢獻果啲諗過自己有冇資格講人? 講到自己好撚有貢獻 不如諗下自己點為社會出力過 先黎屌人啦 講到自己英雄咁 純粹因為樓主大陸人就屌佢 啲思想同蝗蟲有咩分別

咁你都自我檢討下,如果貢獻唔夠中國新移民黎,你係咪搬返中國住先?
用貢獻黎定邊個可以留係香港,無撚野呀

我係話為屌而屌嘅人好on9 唔係話用貢獻黎定義邊個值得留

講到自己好有貢獻嗰個好似係樓豬喎
好多港豬返份牛工無咩貢獻
無咩貢獻 就唔值得住香港
所以有貢獻既支那人大批移民黎囉

樓主一開頭就話: 我有貢獻過好多香港人。
原來係嬴到掌聲
傻撚左咩你

唔係個個都明白'貢獻'包括d乜,唔好講話樓主唔知,連你身邊既朋友都未必知。出身係香港既人或者移民黎香港既中國人,佢地以為香港既繁榮係石頭到爆出黎,主要因為佢地勤辛工作而黎。

但係香港既繁榮係因為英國佬同以往高等華人既努力,建立左一套好既司法,行政,立法既制度,係商業、法律、工程上既準則可以順利咁應用同實行,同時英國佬積極為民生同基建做規劃,呢類公共行政既事務,係需要公民既參與先做得好,不過香港情況特別,公民唔參與,英國佬做左大部份。所以講到貢獻,大部份都來自英國佬。

你工作,你得到收份,你老細賺到錢,大家都只係搭緊香港老本既順風車,香港無左你無問題,但係你無左香港就乜都唔係

兜得好難睇囉
你不如幫佢兜埋唔識寫正體字,理解錯D字既意思啦,笨。

絕對唔係兜,係講事實
同埋你地繼續屌柒樓主我都唔會覺有問題
因為要爭取人認同本身就唔係必然
樓主加油,唔好灰心啊
見到好多人單睇你係內地出世就屌你,就覺得你好慘,好似禁住比人打咁
你又無拎綜援,又自力更新有骨氣,又起碼親身去了解香港既政治,好過好多乜都唔知唔了解就撐/反既人
樓主你eq真係好高🙈
我身邊都有同你差唔多,中學落黎香港既同學,或者mainland student黎香港讀4年u,佢地都好nice,有d仲好人過香港人添。有d內地人的確好過份,但唔洗一見到人地係大陸出世就鬧
香港真係好撚多on9港豬,屌你老母一啲critical thinking都冇,成日9屌又唔撚行動,你地咁樣同撐共嗰啲港豬有咩分別?同李思嫣有冇分別?
樓主加油,唔好灰心啊
見到好多人單睇你係內地出世就屌你,就覺得你好慘,好似禁住比人打咁
你又無拎綜援,又自力更新有骨氣,又起碼親身去了解香港既政治,好過好多乜都唔知唔了解就撐/反既人
樓主你eq真係好高🙈
我身邊都有同你差唔多,中學落黎香港既同學,或者mainland student黎香港讀4年u,佢地都好nice,有d仲好人過香港人添。有d內地人的確好過份,但唔洗一見到人地係大陸出世就鬧

內地 mainland
屌你啦
講廣東話有冇鄕音??
鄉下喺邊??
廣東話正唔正
未滿7年,大陸身份證仲係唔係度
香港人啲critical thinking去撚曬邊?
屌你老母
香港咁撚多冇腦on9,死撚梗
樓主加油,唔好灰心啊
樓主你eq真係好高🙈

內地 mainland
屌你啦

其實大陸大陸咁叫真係唔係幾尊重 你會唔會兜口兜面叫人做呀叉?
( Show Blocked User - 呀諾舒華費達拿 )
你全家都比狗屌
包括你
樓主加油,唔好灰心啊
樓主你eq真係好高🙈

內地 mainland
屌你啦

其實大陸大陸咁叫真係唔係幾尊重 你會唔會兜口兜面叫人做呀叉?

大陸有幾唔尊重呀
Between 係支那唔係大陸
撚狗post
樓主加油,唔好灰心啊
樓主你eq真係好高🙈

內地 mainland
屌你啦

返去check下個腦先啦,記得投薯片叔叔呀屌你老母
明明係政府施政問題
係收哂order 要溝淡 港人地位

福利 資源都配俾有錢人 或 中國人

家下走黎屌d 自力更新既人。

廣州人比香港對面更早 外省人 同化啦
無力對抗中共就真係唔好講獨立啦,依家現況只係螳臂擋車

照我咁睇 香港人 應該要自主獨立果時就冇人實現
到左自己開始利益受蠶蝕先忽然民主

不如大家搵個理想國家安定 做番個有公民責任既人。

香港呢個地方 真係一塌糊塗

利申 老豆老母80年代落黎做低下層

依家屌柒樓主個班人,屌還屌都要諗下自己將來會點
屌完樓主唔會令你自己生活變得更好
如果想貢獻香港,就要組織起黎成立代表自己既行政架構,涉足公共行政同港共死過,盡香港國民既義務
希望樓主可以融入社會,進一步將香港嘅價值觀,推到世界各地合適嘅地方,包括大陸(如果有咁嘅一日)…
頭先仲俾人話緊 eq 高
依家就發惡
我都係新移民
不過好早好似三歲就黎左香港
同鄉下係廣東 生活無咩分別
一直都覺得自己係香港人
同埋會屌柒啲大陸自由行
身邊朋友都唔會排擠我
果句貢獻真係難聽過粗口
內地人真係好鍾意拎優越感

但連登仔唔覺有問題,成班仲讚佢支持港獨,不過人地補左句港獨無可能呀

佢自以為有貢獻姐,俾人屌多幾獲就知自己仲係搭緊順風車

咁香港人移民係咪都叫入侵?

咁咪睇下其他地方本身有冇足夠資源囉屌
你搭車滿座會唔會仲請人上車呀on99

咁就唔叫入侵啦屌你老母
人地自力更生 有比錢搭車 司機比佢上車
你唔屌個司機屌佢做乜鳩呀?
旨意你呢D垃圾搞港獨就真係學佢話齋無可能

不過呢班垃圾都只係敢係網上叫人死返大陸 出到黎聽到人地係大陸出世 鬼夠膽叫人死返去咩

口話支持港獨 實際做既野就令咁多人唔支持港獨 講真 你真係想獨立就一定要有人支持 想人支持你就唔應該係到亂散播仇恨 要有可能 你甚至要爭取大陸人既支持 雖然唔多上面既人了解香港情況 但係你而加咁樣見人係大陸人就直接屌尻人 淨低果班冇被洗腦既見到都企埋共狗果邊反你喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞