我係大陸新移民 你隨便問 我認真答

506 回覆
90 Like 386 Dislike
樓主記得係了解香港本土文化同埋價值觀既時候 都要有番客觀理性既思維 唔好一味為左迎合一d人去過份動搖自己既立場

btw不如我問下你 你覺得可以點改善或者處理宜家兩地既關係

我有好多嘢講,唸緊點樣詳盡覆你
你阿媽係新移民,定係本土香港人

本土
贊不贊成香港獨立,如果香港獨立會不會返支那?

之前講左 讚成 唔會

冇票點支持,你講黎聽下。
幾時答你有冇去中聯辦報到呀

幫薯片造勢得唔得? 上網造勢得唔得?屌下林鄭得唔得? 幫薯片宣傳得唔得? 勁既做薯片競選團隊得唔得?

點解要支持薯片呀,乜撚都唔講,你D critical thinking呢

仲有,有冇去中聯辦報到呀,你唔報到中共唔會認你個學位嫁,我問第三次啦

唔好以為下下屌人老母就岩先得嫁

你連點解要支持薯片都要我同你講,你不如收皮 唔好再柒啦好嗎?
利申,我淨係屌你同幾個盲反撚老母咋傻西

冇票點支持,你講黎聽下。
幾時答你有冇去中聯辦報到呀

幫薯片造勢得唔得? 上網造勢得唔得?屌下林鄭得唔得? 幫薯片宣傳得唔得? 勁既做薯片競選團隊得唔得?

點解要支持薯片呀,乜撚都唔講,你D critical thinking呢

仲有,有冇去中聯辦報到呀,你唔報到中共唔會認你個學位嫁,我問第三次啦

唔好以為下下屌人老母就岩先得嫁

屌你老母我本地升學full time架,去乜撚嘢中聯辦?
樓主又唔係呃飲呃食既蝗蟲
參與過雨革支持港獨都要比你地屌

香港人咪一樣一車車移民去外國
你話自己唔係好似蝗蟲呃福利
樓主而家夠一樣唔係,咁你地屌乜?純粹因為佢係大陸出世?

你咁講有咩資格屌百五個?你查清楚晒無貢獻?佢就係呢個制度既產物,融合 反獨 既活證,你句野邏輯有問題。

你咁講有咩資格屌百五個?你查清楚晒無貢獻?佢就係呢個制度既產物,融合 反獨 既活證,你句野邏輯有問題。

sorry 我唔反獨
我屌你老母啊!
支那就係原罪,帶埋你老母全家躝返上去啦
我屌你老母啊!
支那就係原罪,帶埋你老母全家躝返上去啦

又一個原罪,btw 請支持薯片
睇左幾頁已經唔想睇 好撚多弱智仔
絲打?受唔受溝

直巴,有女啦 sor

咁你仆街死啦大陸仔,我屌你祖宗十八代,下世做繼續做中國人,你條女比車撞

直巴,有女啦 sor

咁你仆街死啦大陸仔,我屌你祖宗十八代,下世做繼續做中國人,你條女比車撞

[quote][quote]
支持巴打你 雖然係新移民 但願意接受香港文化 支持香港獨立 人權 唔洗理班撚樣架 佢地一聽係大陸既就開哂波咁 懶係有優越感 但到有事上黎咪又係做港豬

佢一黎就話貢獻多過好多香港人,擺明博屌

其實都唔出奇嘅
貢獻都有好多種嘅,做下義工/ 善事 / 社運都可以係貢獻嘅一種
起碼樓主肯融入香港社會,有啲真係完全唔撚理,活在自己個世界

真係多撚謝佢,落黎搶完貢獻再做義工善事
港豬就算乜撚都唔理但都唔會搶其他國家資源

收皮啦 大把香港人爭住去美國 英國 加拿大做二等公民啦

終於有個理性啲既人
支持巴打你 雖然係新移民 但願意接受香港文化 支持香港獨立 人權 唔洗理班撚樣架 佢地一聽係大陸既就開哂波咁 懶係有優越感 但到有事上黎咪又係做港豬

多謝你
同大陸狗沒野好討論 屌你老母
死蝗蟲 屌你老母
肯尊重香港本土,講廣東話寫正體字,已經好過好多新移民
一個人嘅出生冇得自己控制,做事對得住天地良心就ok

btw,唔好再講內地唔該 ,唔係真係唔抵幫
支持巴打!
唔知呢條有無人問過,但係你點睇依家好多後生仔都無區別、無原因咁反大陸人?
香港足球隊有幾多個香港人

點解你地又會撐?

搞笑
支持港獨就唔好講內地/大陸啦
好撚嘔心囉屌
香港搞到咁我覺得最大係共,其次係政策,最後就係班on9冇腦死港豬。

Agger
係咪香港人其實唔關血統事囉on99
香港由小漁港變到而家七百幾萬人
有幾多游水落黎自己諗
佢地咪而家所講既香港人
為香港人身份自豪既係因為文化同語言
唔撚係啲血夠唔夠純
大把外國人都叫真香港人啦
會維護香港文化同有貢獻社會咪香港人囉屌
啲大陸落黎唔融入,拎完着數就走咪蝗
唔係咁都唔識分呀

Btw 樓主屋企係咪睇大公報
一個post引撚曬班垃圾出黎
完全冇獨立思考淨係識得人云亦云
主流係反蝗就老閪都屌左先
人地講撚明冇咬綜援冇住公屋
都要屌人咬香港資源
人地有去支持本土活動wo
真係有撚用過你班鍵騎wo
又屌鳩人救世主心態
香港靠你班傻鳩真係等收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞