我係大陸新移民 你隨便問 我認真答

506 回覆
90 Like 386 Dislike
香港真係好撚多on9港豬,屌你老母一啲critical thinking都冇,成日9屌又唔撚行動,你地咁樣同撐共嗰啲港豬有咩分別?同李思嫣有冇分別?

唔撐你就冇critical thinking, 典型撈閪蝗虫心態

你睇下你自己講嗰啲野先啦屌你老母,你咁撚樣真係好有critical thinking,btw 撐薯片呀屌你
樓豬又幾好脾氣
樓上成班連蝗蟲一開始定義係乜都唔識
樓豬又幾好脾氣
樓上成班連蝗蟲一開始定義係乜都唔識

唔好脾氣架,啱啱屌左2個on9
樓上一堆盲反
大部分人屌既係 無付出又搶社會資源又唔識入鄉隨俗既新移民
樓主唔洗介意上面班人講咩 加油。
樓主加油
屌點解我覺得樓主假膠
發洩

你班支那人排隊啦屌你老母,我企喺廢鐵個counter前等緊唱錢都夠擔死插埋嚟問八達通嘢,比我屌到唔撚敢出聲走埋

仲有呀你班支那蝗拎綜援仲好意思聲大夾惡叫我賣平啲啲嘢比你,
你班戇鳩下次落百佳惠康,同人講你係綜援,叫佢平啲,再唔係嘅見到李嘉誠同佢講你拎綜援叫佢免費比間大屋你啦 屌你老母
屌點解我覺得樓主假膠

我都覺得係
依家親中嗰班大把係香港出世土生土長原居民,有政治取向唔屌,走去屌邊到出世說話用語,有乜意思?如果大陸移民來香港係死罪,咁之前D連登話移民去外國又係乜嘢?
發洩

你班支那人排隊啦屌你老母,我企喺廢鐵個counter前等緊唱錢都夠死插埋嚟問八達通嘢,比我屌到唔撚敢出聲走埋

仲有呀你班支那蝗拎綜援仲好意思聲大夾惡叫我賣平啲啲嘢比你,
你班戇鳩下次落百佳惠康,同人講你係綜援,叫佢平啲,再唔係嘅見到李嘉誠同佢講你拎綜援叫佢免費比間大屋你啦 屌你老母
樓主加油,唔好灰心啊
見到好多人單睇你係內地出世就屌你,就覺得你好慘,好似禁住比人打咁
你又無拎綜援,又自力更新有骨氣,又起碼親身去了解香港既政治,好過好多乜都唔知唔了解就撐/反既人
樓主你eq真係好高🙈
我身邊都有同你差唔多,中學落黎香港既同學,或者mainland student黎香港讀4年u,佢地都好nice,有d仲好人過香港人添。有d內地人的確好過份,但唔洗一見到人地係大陸出世就鬧

內地 mainland
屌你啦

其實大陸大陸咁叫真係唔係幾尊重 你會唔會兜口兜面叫人做呀叉?

借問聲你去過中國工作未?中國人都係稱自己係大陸人,大陸係指地埋位置,借問聲地理詞語有幾唔尊重?

本人去過中國工作,咁內地或者mainland都算係地理詞語掛?點解一打又會比人話
所以而加知點解港獨發唔到圍喇 就係因為有呢班一聽人地係中國出世就亂屌既憤青 等個個都以為支持香港獨立就等如支持一班冇理智既人 唔明樓主做咩要比人屌 蝗既定義都未清楚 唔該唔好影衰港獨

仲有
鍵國撚 同 呢度屌樓主嘅
都係網上兇狠
我就唔撚信呢度啲人會喺街屌人喺新移民
事實係永遠喺支那人騎住食住

你未係支那人囉

駁唔到就話人係支那人喇 港獨真係冇咩可能架喇 同班共狗愛港力班人一樣 都唔識以事論事 一味係到亂吠人

咁你都自我檢討下,如果貢獻唔夠中國新移民黎,你係咪搬返中國住先?
用貢獻黎定邊個可以留係香港,無撚野呀

我係話為屌而屌嘅人好on9 唔係話用貢獻黎定義邊個值得留

講到自己好有貢獻嗰個好似係樓豬喎

難講 樓主未出社會做野 仲讀緊書 唔通我話佢係旺角中環叫兩句真普選就好有貢獻好威咩 但又知佢將來會冇?
利申 樓主加油 多為社會出力 唔係嘅話屌柒你 翻大陸打J 叫翻你死蝗蟲

唔撐你就冇critical thinking, 典型撈閪蝗虫心態

你睇下你自己講嗰啲野先啦屌你老母,你咁撚樣真係好有critical thinking,btw 撐薯片呀屌你

點解你咁快嬲嬲豬

我想問你 你有冇食過催淚彈?有冇行出去反國教?
你答有既話我欣賞你,你可以繼續
用微信多定whatapp
依家親中嗰班大把係香港出世土生土長原居民,有政治取向唔屌,走去屌邊到出世說話用語,有乜意思?如果大陸移民來香港係死罪,咁之前D連登話移民去外國又係乜嘢?

移民係迫不得已 為勢所迫
移民去當地喺貢獻俾當地國家
有投資有工作 唔算搶資源
BlaBlaBla

BTW賣港廢中廢老應該去中國
用微信多定whatapp

wts
樓主好有勇氣敢入連登宣戰。
香港搞到咁我覺得最大係共,其次係政策,最後就係班on9冇腦死港豬。
成班盲反撚

價值觀,普世價值跟足香港年青一代嘅思維連支持港獨都講得出都俾人屌支那人,你班垃圾同大陸個堆翻牆落黎屌柒香港人嘅網軍有乜撚嘢分別?

樓主如果係真心愛香港就麻煩你將來好好做人,咪撚同大陸人一尻樣水準

點解你咁快嬲嬲豬

我想問你 你有冇食過催淚彈?有冇行出去反國教?
你答有既話我欣賞你,你可以繼續

你可以欣賞我,我唔會阻你,不過我一定會帶頭盔

咁有定冇呀屌你老母臭閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞