IT 討論區(50)就黎新一年又到轉工旺季

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我公司幾個microservice都唔同lang寫
HA請緊programmer

starting 24k
max 37k
洗唔洗24/7 on call 先?
包埋訓醫院
我地都係除咗frontend 固定係react,ios係swift,android仲係java未轉kotlin,backend有java, python同node,另外都寫過少量c++,另外有同事會寫php, c#, ruby嘅sdk
我果度frontend有react vue仲有jquery
Fg仲唔狗沖,包住宿呀
Jquery以前d project會用,vue公司試過,最後放棄咗,同埋無專做frontend,得full stack同backend
可以溝護士妹
每年仲跟point同通漲跳,有ap位即刻40k,
仲可以出埋醫管局張職員信用卡
一去飲茶拎出來找數
型到噴汁 💦💦
呢樣好似無咩咁型,今次唔認同,sor
同埋ha programmer 應該得contract,contract都出得?
In IT we7
有合約得啦
啱,反正ha唔會唔續約,同perm無分別
不能同意更多
一年經驗 22k 都比唔到
屌你老母唔好浪費大家時間啦
Expected salary in完先話比唔到真係好浪費時間,個ad又唔寫明salary range
1年連登it仔 25k wo
老細最近同我做appraisal 講
我覺得你EQ要好D啦
唔係話聽到D咩唔make sense既決定,就即刻黑我面同reject我
應該諗下點樣做到我講果樣野,唔係話做唔到
我屌佢,叫我人手畫gif當我咩呀緊係話做唔到啦
講用乜lang上到xxx根本就係錯既認識
除非你食正條水啦
如果唔係business logic +problem solving skill + 英文>ALL
其實你老細講嘅嘢係啱,唔make sense都唔應該黑面同即刻reject,話返去study下試下,就算真係on9,都係之後再婉轉d解釋返點解on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞