IT 討論區(50)就黎新一年又到轉工旺季

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
java, python, node, swift
React
3萬應該乜野lang都過到......
c#最盡去到幾多
我寫緊樓上嗰5樣,但其實同language無咩關係,同你做嘅嘢有關,例如fb都係php
其實正常都會上到去,係睇要幾耐,巴打們問得都應該唔係諗長遠,除非唔係
同埋24歲3xk >>> 34歲5xk,因為大家都係同同齡人比,唔係同前輩比
PHP ActionScript3

你估fb 寫php 個堆個technique, 其他languages方面唔勁過我地專長寫死個種lang咩
冇盡頭,夠經驗嘅至少70K up都無乜問題,聽某ibank搵緊。
ibank唔係全部都係java咩
主流係,但你都知無可能一隻lang做晒所有嘢嘛,都係嗰句,聽過人想請。

其實C/C++應該算更加少地方會用,但你舞得掂肯定有人爭住要,應該算舞得最掂嗰個就喺Morgan Stanley。
但只要你精通php一樣可以有offer,只係我覺得去到某個時晨,點都唔會淨係識一隻language
去到咁上下就無可避免地要做integration
到時都係精一隻其他識寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞