開始進行冒險(3)

975 回覆
13 Like 1 Dislike
自己搞惦啦 反正朱家都似係可以得罪既
識多個fd 之後可能可以利用佢呢
你會唔會同你兄弟D仇家合作信曬佢
此言差矣,巴打要諗下合作可能會掀起更多既劇情同陰謀既可能性
咁唔同佢合作都可以有好多劇情嘅,你唔同佢拍佢搞你就緊架啦
仲要岩岩先同佢兄弟對上完
問題係我賣人情比朱家
我不如賣畀藥師公會
宜家仲係學生冇人冇物,咁搞法出唔出到門口都成問題。同埋日後拍賣仲有正野都易啲入手
巴打你意思係啲肉? 我同意啊,所以如果平安出返去,其實可以咁做
要出門口都仲有方法嘅
同埋有樣野要諗係同佢一齊賣,如果佢之後督你係賣比佢個個咁工會一定會仇視廢老
但而家唔賣比佢,就算比佢督都仲可以送返比工會話係個陣時執有得兜
一賣個下隨時會比工會當正係突登殺兔屯貨
暫時a,b各8票
朱虎: 你七我三?喂喂喂...費魯你未免太貪心了吧.... 沒有我的幫助, 你那些兔肉也只是一堆不值錢的肉團. 這個計劃對雙方都有利. 況且這次與我合作, 以後遇上什麼事說不定我能幫上忙呢..

費魯: (他說的也是....我留著這些兔肉也沒用..要順便賣他一個人情嗎? 不過朱家的人都很囂張, 無論學院那個朱廷,還是剛才拍賣會上的朱家族人...可為什麼這個朱虎感覺上與他們不一樣?要怎樣辦呢...)

A.就賣他一個人情吧, 五五分帳總比什麼也沒有好...
B.堅決七三分帳 (請填寫理由,理據充足可成事,理據薄弱交易便告吹)
C.詢問他在朱家中的地位如何
A.就賣他一個人情吧, 五五分帳總比什麼也沒有好...
B.堅決七三分帳 (請填寫理由,理據充足可成事,理據薄弱交易便告吹)
C.詢問他在朱家中的地位如何
依家絕大部分兔肉都係主角到
等市面上嘅兔肉用曬之後又咪會升翻價
其實係,一日唔賣一日都係有市場
長線投資
其他人唔係咁諗
費魯: 未知朱公子家中地位如何?
朱虎: 明白.費魯先生是想知道合作之人是什麼來歷吧? 不暪你說, 我作為朱家二公子, 在朱家中是有一定的決定權. 不過... 你也知道, 將來父親退下來時, 繼承的人按照順位便是我兄長朱廷,亦即是朱家大公子. 父親非常看重他, 他現在於天蘭學院就讀,前途無限, 若這樣下去, 繼承家族之人必然是他....因此我需要做一些事來扭轉這個局勢! 這次與你交易便是一個機會!若果父親知道我為朱家賺了這麼多錢, 他一定會對我改觀!

費魯: 原來是家族裡的爭端喔....

A.那好吧,我就幫你這個忙! 將來你掌權可別忘了我哦!
B.你們家族之事與我何干,恕我無能為力了.先告辭!
A.那好吧,我就幫你這個忙! 將來你掌權可別忘了我哦!
會唔會發臭發霉
B.你們家族之事與我何干,恕我無能為力了.先告辭!
冇得再講價?
朱虎:不議價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞