開始進行冒險(3)

975 回覆
13 Like 1 Dislike
E.直接叫價40000!
幫人托黎冇用
1000舊會唔會無人夠錢買
家家都想要 睇黎唔洗買埋
工會點會冇40萬
由佢地自己買啦
岩岩兔肉應該黎呢到賣
唐平:36000!
沈家:37000!
朱家:40000!
40000一次.
40000二次.
沈家:41000!
朱家:42000!
42000一次.
42000二次.
沈家:43000!
朱家:50000!
50000一次.
50000二次.
唐平:60000!
60000一次.
60000二次.
60000三次!
恭喜煉藥師工會投得 兔肉50塊! 下一件拍賣品同樣是兔肉, 不過有100塊,
底價為40000, 每口叫價1000.
唐平:什麼!?原來還有? 早說麻....
朱家:哈哈,原來後面還有兔肉,這下煉藥師工會虧大了!
沈家:可能再後面還有,我們看準機會再投吧...現在可以托他們價燒他們錢!
莫家:都五大家族在投...看來兔肉與我們無緣了...

A.叫價
B.不叫
A. 叫價
B. 不叫
賣1000都比人睇實啦
屌 千二蚊一舊 買晒1000塊要百二萬
一放1000塊兔肉出市場就唔值錢啦

一陣要大力托價先得,不過都唔知出唔出得到拍賣會個門口
唐平:41000
41000一次.
41000二次.
沈家:沒人敢投嗎...是怕後面還有兔肉吧...那我來托一下價吧...42000!
唐平:43000!
沈家:44000!
44000一次.
44000二次.
唐平:45000!
45000一次.
45000二次.
45000三次.成交!
恭喜煉藥師工會投得 兔肉100塊! 下一件拍賣品.....還是兔肉....不過有.....1000塊! 底價為400000. 每口叫價1000.

唐平:.................1000塊!? 是誰擁有這麼多兔肉, 囤積居奇?
朱平:哈哈哈哈哈,我就說了, 後面一定還有兔肉, 還1千塊呢...這下看誰敢買了...

沈家:這場拍賣會還真是轟動啊...1千塊兔肉...看來之前小兔兔離奇消失的事件解得通了... 應該是某個有心人知道兔肉是煉藥師工會煉丹的藥引,故意屠殺所有小兔兔再把兔肉囤積居奇吧...這本來是很聰明的手段...可是..他出貨的手法也太低章了吧....如果是我的話,一定會慢慢出, 讓市場長期處於飢餓, 這樣兔肉價格才可以不斷上升...他這樣一口氣出1千塊...任誰都知道現在市場上其實有大量兔肉! 只是還未流出而已...一旦被人們知道, 但兔肉本身的價格就不值錢了...

畢家:1000塊兔肉嗎...恐怕要落標了....
袁家:我也這樣說....拍賣者這下一定大失所望吧..哈哈

A.叫價
B.不叫
A. 叫價
B. 不叫
我地有錢咩
我地唔夠40萬 如果叫左價冇人要 係咪會比人告自己托自己價
我諗就算底價都冇人俾得起
貪心左啦今次
唉,大家太衝動
樓豬差我地咁多次幸運事件 係時候還一次比我地 等有人要左我地個1000舊肉佢啦
托自己做咩
幾大都照叫價
如果自己買返曬d肉
可唔可以送部分肉送比煉藥師公會
賺江湖名聲搏女女好感
邊度黎錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞