[1月-2月呈獻]《孤獨的島住了一個人》(完)

1001 回覆
316 Like 2 Dislike
可唔可以開下集

有時呢啲令人遐想嘅尾 更觸動人心

我都覺 但好想繼續有得睇
好清楚帶出到no man is an lsland呢個想法
我想要第二季
好彩係happy ending
不如寫埋派仔
做陳菲菲嗰個案咪可以做一世

意思應該係話 只要佢係本日記許左願
就有機會返到去
因為一切都係幻想嘅世界包括孤島
孤島只係正直因為恐懼自己嘅圓滑而幻想出黎嘅野?

有錯輕力屌

並非一切都是幻想世界
陸傾兒班人是在現實世界
做陳菲菲嗰個案咪可以做一世

意思應該係話 只要佢係本日記許左願
就有機會返到去
因為一切都係幻想嘅世界包括孤島
孤島只係正直因為恐懼自己嘅圓滑而幻想出黎嘅野?

有錯輕力屌

巴打講得好啱
其實所謂實現歐陽派既願望,最終都係為左實現正直既願望,依次就係解決圓滑既問題
正直可能由26日開始每日都許一個願,神明丁好唔得閒

講得好
神明丁勁忙
有無後記
又到了星期五,晚上我終於可以補眠。

希望大家繼續留言講下對故事既睇法。

遲下我會按慣例寫後記感言,如果大家有問題都可以問,到時可能一拼回答。

之後仲會出一篇過往作品介紹,讓大家認識更多裕賢故事。

以下是facebook,讚好是一種支持。
http://www.facebook.com/yuyanmr/
結尾傾兒既反應比我想像中冷淡

後記幾時出呀
鬥獸場2
終於有ac,呢個故由啱啱出就追,小品之中估你唔到地有內涵,出第二集或者書都會支持你
屌突然諗到係咪男主角一直封閉自己
神明丁係佢幻想出嚟
比自己一個機會走出嚟
最後佢終於成功

解錯/慢幾拍勿屌
好故!
想問作者 孫正直 間屋 唔入得哥間房係代表d咩?
好故!
想問作者 孫正直 間屋 唔入得哥間房係代表d咩?

唔講唔記得
終於有ac,呢個故由啱啱出就追,小品之中估你唔到地有內涵,出第二集或者書都會支持你

多謝支持
在這裡收尾非常好
幾驚作者狗尾續貂破壞晒成個故事

多謝支持

等岀書
有動畫/電影feel 出第二季
結尾傾兒既反應比我想像中冷淡

後記幾時出呀

我想收集多幾條問題先
好想繼續睇落去
有冇人同我一樣想知陸同學同阿傑點

係咪真係有平行世界
男主同陸同學真係相愛

定只係神明丁為左安慰男主先咁講
個故好好睇!到底孤島係主角幻想定點,間房又係唔係有咩伏筆,希望作者會係後記講埋啦
幾時出羅馬2
唔好完啦
好空虛
唔好完啦
好空虛

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞