劉細良 陶君行 : 杜汶澤忽然本土田蕊妮返大陸接Job,中共或派出杜汶澤打長毛?

748 回覆
34 Like 711 Dislike
喂真係聽晒成段先啦,劉紳士同徐死士兩個仆街同鳩係一件事,但佢地無話杜汶澤係鬼呀,佢地係neutral comment 同傾向信杜汶澤係真心本土咖 (而明顯劉對杜汶澤同大塊田個開工情況知得唔多,因此都只係順住廢陶個講法「if... then...」咁講。

廢陶就真係廢啦,死咗去啦唔該。。。戲子無情都講得出當理由。。。
鄭立

政治智慧 歷久常新
咪咁天真
城寨班撚屌好鐘意抹黑完一大輪
洗完班黃絲腦之後
就戴曬頭盔話有機會真心本土俾人利用左都唔知

重有次炸炸帝扮唔清楚屈鳩有本土派入左柒婆競選辦
明明入果個係前學民成員
睇番嗰context

陶: 杜係鬼bla bla bla
劉: 唔出奇呀中共唔介意你反, 到時候埋位就得.....

即係認同, 或者咁講
唔以可嚴謹地以邏輯推論出佢咁主張
但實際效果絕對係令人覺得杜生投共

徐就真係唔認同, 冇幫口
係懦弱啫
細良話左句肥田
我都幾like佢啲戲
又睇杜生的genius bar
咁我叫佢老婆叫大塊田
佢係咪又屌鳩我呀
聽哂,發表懷疑杜汶澤見解嘅係陶生,而劉徐兩人表示相信杜汶澤真心愛港,但有人刻意將劉與陶綑綁一齊,似乎想借杜汶澤去鬥劉,又睇下杜汶澤點處理。

你講個context

陶: 杜係鬼bla bla bla
劉: 唔出奇呀中共唔介意你反, 到時候埋位就得.....

劉係指出中共統戰無底線嘅作風,而你就屈一堆 :-
"即係認同, 或者咁講
唔以可嚴謹地以邏輯推論出佢咁主張
但實際效果絕對係令人覺得杜生投共"

話中共無底線咋,你用乜邏輯嚴謹地推論出劉生認為杜汶澤都冇底線呢?
而點解劉又同時表示相信杜汶澤真心愛港呢?
徐生又點樣冇幫口呢?
又點解會係懦弱呢?
我係話
"唔以可嚴謹地以邏輯推論出佢咁主張
實際效果絕對係令人覺得杜生投共"
"徐生又點樣冇幫口呢?
又點解會係懦弱呢?"
哩點同郁民一樣睇法,
佢冇堅定糾正另外兩人 (有講兩句, 跟住縮番)
如果你係反對廢土抺黑,正常人就立即Stop 廢土
但政策顧問無咁做,反而係廢土指杜生同共產黨有路下接住講‘撳制論’,客觀效果就係增加同合理化廢土指杜生已投共既指控。

呢D唔係抹黑係乜野?

之後想補獲?sor9ry, damage is done.

就算政策顧問唔識講野都係政策顧問自己既責任

但你反而怪我有心分化杜生同政策顧問?我屌你老母呀
咪撚再幫兩件垃圾講說話啦
首先我回應你最後一句 "我屌你老母呀"
我屌你老母屌埋你老豆都仲得,不過我再會咁做,
你老母個西生得你出就狗都唔會再屌,我亦冇謂整污糟我條撚。
然後就入正題,你話 "如果你係反對廢土抺黑,正常人就立即Stop 廢土",
如果你唔認同某一個人言論,絕對唔應該Stop佢,咁做同中共冇分別,
中共唔認同港獨就stop人談港獨一樣,係應該表達你嘅見解討論分析,
而劉生已經即時表達相信杜汶澤真心愛港亦有受中共逼害,
有片為證而你係完全無視依個事實,反問你一句,呢D唔係抹黑係乜野?
咪以為屌人老母就呃到人,你老母可能畀人屌得仲金。
首先我回應你最後一句 "我屌你老母呀"
我屌你老母屌埋你老豆都仲得,不過我再會咁做,
你老母個西生得你出就狗都唔會再屌,我亦冇謂整污糟我條撚。
然後就入正題,你話 "如果你係反對廢土抺黑,正常人就立即Stop 廢土",
如果你唔認同某一個人言論,絕對唔應該Stop佢,咁做同中共冇分別,
中共唔認同港獨就stop人談港獨一樣,係應該表達你嘅見解討論分析,
而劉生已經即時表達相信杜汶澤真心愛港亦有受中共逼害,
有片為證而你係完全無視依個事實,反問你一句,呢D唔係抹黑係乜野?
咪以為屌人老母就呃到人,你老母可能畀人屌得仲金。

而家加埋熱狗真係搞鳩佢老婆!
屌你咪柒啦,依家係做緊節目呀,佢係你隔離講呀,你唔出聲都算,係要加把口落去附和,咁都唔撚抵屌?求其加句嘢話可能真心本土大撚曬?係反對就唔好附和啦,睇下徐少驊有無附和?
人哋講誹謗佢就拉埋言論自由黎講

條友有病
呢位巴打去譴責埋古思堯呀?
今日劉話道歉喎
劉細良本身都係仆街一名!
https://www.youtube.com/watch?v=uns1QV13whc
陶鳩含回應件事
聽到一半唔想聽,標題寫「誠懇回應杜汶澤事件」,但入面講既野就係話唔知自己講錯d乜+澤哥你誤會左我意思啦,仲要嘻皮笑臉
好過廢陶喇,屌廢陶個節目heading同內容都唔啱
佢至少有明確講道歉呢兩個字
劉聽得出堅淆
講好撚多故仔
又感觸又話自己都試過咁又話係杜生觀眾
唔想益佢個click rate
有第二D source再睇廢土回應
高級spin
1. 設身處地比較自己以前d100經歷
2. 自己係杜先既觀眾
3. 唔會報警話杜恐嚇(暗示)
4. 因為係佢既節目而致歉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞