劉細良 陶君行 : 杜汶澤忽然本土田蕊妮返大陸接Job,中共或派出杜汶澤打長毛?

748 回覆
34 Like 711 Dislike
巴別塔fb:

我就唔會學老撚陶之流走去「永續清算」咁ON9,所以會從善良出發點去睇一啲黃絲例如 畢明 budming 係基於對於「泛狗」一啲背景資料無咁跟足,同埋出於良好意願諗住息事寧人。

但如此同時,作為呢班「泛狗」瘋狂攻擊過嘅受害人,亦當然有責任以正聽。

首先劉細良同陶君行嘅分別係,大家都心腸惡毒,但佢響建制入面撈咁耐當然係醒目仔,知道點樣留一線幫日後嘅自己開脫:佢話杜汶澤「可能係真心本土」的確有翻兜意思,但咁樣叫「唔多同意陶」?唔撚係下話?咩叫大陸最叻統一戰線?咩叫平時反開共產黨,去到關鍵時刻唔鬧馮檢基就係投共?呢啲唔係抹黑係乜?

如果咁都叫「唔太同意」,不如你幫埋老撚陶護航丫笨,佢都話佢自己「估下架咋」,都無講實杜汶澤老婆一定係投共!

即係畢明你唔知唔緊要,我而家就話你聽,呢班友講無證無據嘅陰謀論一向就係會響某啲位模梭兩可少少,到有人反擊唔對路時,就利用「疑點歸於被告」黎等你呢啲「中立人士」有位幫佢地轉身開脫,分化好易?佢地自從特首選舉果陣瘋狂抹黑呢個果個,而家你同我講屌七佢地就係「分化?

至少徐少驊,杜汶澤一開波已講明針對劉細良陶君行兩個,亦唔需要你「澄清護航」,撐得杜汶澤、屌得陶劉二人嘅,始終未蠢到呢個地步;問題係徐少驊點解唔出聲甚至撐杜?咪臭係因為佢先係最佳例子,當年佔中十死士果陣,大陸生意比中共威脅,迫不得已比人夾左上去軟禁一個月之後,突然以反佔中大使身份怒屌佔中,根本佢先係真正投共果個!

你唔知唔緊要,我而家又話你聽

即係不知者不罪,但唔該唔好講到屌七佢地就係「分化」,同呢班友「團結」亦無意思,同埋最好做多啲功課,再出黎「團結大家」,我諗會更好
徐少驊一齊屌就仲撚好笑喇
所以咪鬼再為劉細良辯護

佢個番‘老共撳掣’論已經係抺黑杜生,意思係認同廢陶

之後為打兩手牌留後路先有個句所謂‘真心撐本土’補飛

呢班人不嬲都咁PK,你睇前排佢地點對基哥就知

而今次係得徐少華冇加口,所以我開呢個post時係冇落徐名。
仆佢個街我竟然睇左個節目成半個鐘
好撚浪費生命, 完撚全係鳩UP
佢幾受台灣人歡迎咖,由影展到音樂節甚至空氣性愛大賽都有邀請佢
駛乜杜汶澤出黎選,派大波妹莊端兒出黎冇政鋼,剩晒波我第一時間投佢啦
證明中共好包容
啲師奶一定票投民建聯先
一路走來, 始終唔得。 隔離個呀叔已經話杜汶澤應該係真心本土, 係大陸俾人封殺無得撈架。 個廢土就話人戲子無情信唔過。 真係垃圾。咁大個人抽水老屈都高章d丫, 都唔明點解劉細良會搵條咁既契弟上去做節目倒自己米。
其實呢條友靠咩維生?次次都選但永遠都選唔到,但又有咁多錢去洗
佢老婆喺大陸搵得幾多食
佢好似係ACCOUNTANT?
佢諗撚住自己入去改變到個政府㗎
佢好似開緊會計師樓,做緊老闆
On99又係度隔空打嘴炮

人地奶共 就唔洗係香港屌爐同玩Le Creuset呀
杜汶澤出黎選一定標榜自己愛國愛黨深藍絲
左右通殺
王晶咁撚on9,都唔會鳩up杜生同共產黨有路同jer人老婆
留名等睇杜生屌到佢開花
杜汶澤幾時有埋過位打姚松炎同放生馮檢基⋯⋯又點暗示

你要屈上屈就點屈都屈得入

根本得廢土一個自己噏
民主女神謝安琪都返大陸又點spin?
用你廢土果套百痴連坐法成個泛民大把人都有賺強國錢,
特別係坐你隔黎果個,個個都係鬼咁解散晒成個泛民都得架啦
咁杜生就得返兩條路
1. 收皮
2. 真係投共
毒撚到呢
岩呀

因為呢句係劉細良up
廢陶真係唔係浪得虛名,

本來個節目係佢地王牌,間唔時都ok
一個廢陶幫你拖低哂,

算唔算有少少荷蘭叻影子
田蕊妮冇野撈最多咪啊澤養埋佢,
知唔知佢幾疊水啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞