[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(73)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
westone um1筆直2千想隻動鐵
想問覺得fender隻nine1如何?
或者有冇其他推介 聽普通流行多 有時聽band 想重層次分析力多d
謝謝
隻動鐵
nine 1圈鐵黎
而且fender 要有心理準備可能成日要去長沙灣代理到
又binc
唔關cm事
係UERR本身就監聽最向
「最完美」嘅監聽向耳機應該係音樂檔出乜你聽乜
飲蒸餾水唔會有礦泉水味 唔會有女聲毒之類嘅感覺
(淡味)

老實說呢個世界冇野係完美 「冇對比之下」 你咁啱覺得佢係你現在認知下最好聽 你咪覺得最完美(情人眼裡出西施 (冇特別意思))

想要hifi味道咪搵非studio reference之類最向的耳機
試下 UERR UE 18+PRO 兩隻AB test
你會覺得18+ 聲音潤滑咗 對比之下冇咁淡

CM只係隔音效果更好(2x dB)
相對公模舒服

公模 私模聲音分別就睇師父手勢
一般CM條聲音導管會入少少 更加貼近耳膜
bin 咩c 明明係講事實
易壞?
DT 800 有冇巴打試過?
幾正 不過聽完Ten 3又心大心細
試完zx300 用3.5試
聲底偏暖 分析都可以 都知道樂器位置
但有少少迫

Ak70mk2 就好清
3.5 2.5 都係
同埋好薄
高音都去得幾好
低音實 但唔算多
上面位ching如果覺得xelento都有野蓋住人聲建議去驗驗耳
同埋唔一定係動鐵人聲就清

呢位巴打加多少少可以試下n3ap
邊個負皮我

另想問 邊間現金價最抵

有間3900
唔好話我知
Xelento人聲係乾啲 爭咁啲水分
不過Beyer聲就係咁
第一代fxa 系列用mmcxi 頭
插mmcx線 大量整壞耳機
跪求地扯
試過一陣?你擁有先講啦
個個都話呢隻係聽音樂比較多
你聽人講定你有
聽音樂代表人聲會比d野蓋左?
聽左一年多d都覺得隻野好清
正確d講係聽 少少樂器 sountrack(樂器detail位好有質感,但一多野就亂)
人聲就....唔係唔得,但係同價位聽人聲唔會選xelento囉

利申:擁有and對人聲無愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞