[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(73)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
新手一問 我見人話用moov串流的話係用唔到部dap入邊個數碼解碼要用原本個播放器先得 係咪真 我想入手部ak sr15用緊shure 846 咁樣配搭好唔好?求解答
thor silver ii 8wire 女毒好正 但覺得低頻,男聲好似差咁d 唔太識形容
thor silver ii plus 8wire sales話線粗左 低頻方面有所提升 我聽完幾滿意 但條線好粗 一戴已經feel到壓住隻耳有d痛
lionheart 8wire 上面兩條既缺點都無 唯一問題係唔夠女毒 我覺得少左一半以上

6~8千附近岩我要求有咩介紹 唔係好識用文字形容我既要求
12日 a12t
補充小小 想條線軟身(好似上面幾條effect audio既8wire咁) 聽診冇咁勁
訂嗰陣問店員話可能要一月頭至中 thinking scan耳嗰度話應該一月頭
上少少 Leonidas mk2?
線來講唔係8wies就好聲
線質重要d

唔岩聲8wire都係唔岩聲
我就係聽得闊音場的ie80(已換線) 太多 所以入隻都係2千內的 1圈1鐵 fender 玩
Fender nine 1 行監聽路線 所以都有收緊個音場

如果用 Eason 龍舌蘭 比較
男聲ie80 會比較厚聲有共鳴聲 歌曲最果段1分鐘 爵士鼓+提琴+古典結他 就ie80 贏在比較有feel (純動鐵下的鼓 同古典結他 太無感情)
Fender nine 1 有粒鐵幫手提琴聲就清d

好難講邊個一定好
如果你只簡一隻動圈欣賞音樂 ie80s一定無錯
監聽耳機始終要收緊少少 比人執歌用
因為聽講effect audio既8wire唔同織法 軟身
重點係呢樣 4定8其實又無咩所謂 買得起又岩聲就夠

係以前dma試thor果陣得4wire 後來去音響展掂到條8wire覺得軟好多

呢條4wire好似都係8千左右?
唔試埋plus嘅4wire?

不過毒女聲嘅話我上次喺展試過條lenoida ii好撚正 射咗好多
半年前就係睇岩果條 直到後來音響展

ok 得閒上去打搞下leonidas ii
不過都想試多幾條 有冇多d介紹
唔該巴打 搵日會去試一試
請稍移玉步去隔離
按圖片模式會見到

呢一邊唔係幾方便
喺度講某啲嘢會俾人批鬥
如果呢個口味 試埋snowflake
都幾女毒 抵玩
想淘部zx300A, 有冇巴打淘過想知邊間店隱陣d
Taobao有得預訂R6 pro
平200人仔又有野送
盲唔盲衝好
另外想幫人問下,用iphone xs聽歌既,其實頂盡推到咩價位既耳機 hs1551/1503推唔推得掂
有冇巴打有入orb 條lightning to 3.5mm 想用黎電話聽moov廢時拎埋部zx300出街
我個陣a12等咗2個月先有
本身用緊im03 幾滿意 但戴得耐唔舒服
又見細黑磚貌似幾抵玩 想試4.4
有無差唔多聲底價位推薦下
beat solo 3 wireless個耳罩甩晒皮
如果返apple搞 係咪當維修價998咁計

仲有咩地方可以整
可以扔左佢
黑磚+鋼仙 想玩4.4配咩線好
毒撚唔係咁敢去試太多線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞