[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(73)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
開high gain都要開70
pp8 配咩平衡線好?
用緊sony 黑磚
聽開rock,indie pop,注重樂器多過人聲
最好<=$2000
上網睇inear個老細中意條hansound recore,但係太貴
我話無開high gain下 70喎
我話我自己high gain 70
咁大食?我玩幾日high gain試下先
仙女 $3000 budget出4.4線有咩推介
day for night定alo r8好
香港好多聾撚so9sad
我無話佢特登
所以依加唔小心整爛人野就大曬?
我又唔係要佢賠過隻/賠全數
係佢堅持唔賠/唔留contact我先影

佢上車個陣我已經企埋左一邊郁都無郁+特別留意住上車啲
一見到佢個袋勾住左我已經即刻大聲喝停佢
但佢都仲係向前扯爛咗
又完全唔肯負責

咁我可以點呀
人多有人上落我到定會㩒住條耳機線怕人勾到
但個陣我附近大把空位
我企埋一邊佢都可以比佢整爛
咁都叫我無小心保護好
自問幾錫住用
用咗兩年幾差唔多日日搭都一直無事
16ohm xelento
high gain 20~30就夠
之前聽開46音量
有個耳機同好話呢隻野配zx300 26音量已經夠
調返低咗又覺得耳仔冇咁辛苦 舒服好多
夠推力推得郁之後 你調幾大聲都係得咁多貨仔出
音壓夠個聲就唔會點變
覺得隔音唔夠就換耳塞 或者唔啱size(戴咗耳機之後耷低個頭 如果覺得bass比正常望前面少咗嘅話
好明顯係唔啱size)

成日返工搭lift 班友聽歌成部lift都聽到
E5000 wor
咁無野啦
K3003 2.5 ak380
暴力聲場
我對1964𠴱時好似等咗兩個幾月 仲要refit
Ls200 想轉2.5玩
除左原廠線之外有無推介
得閒上mingo試下ve frozen
15k budget
聽開毒撚歌
想買耳機加player
有無介紹
而家用緊iphonex+ckr10
毒撚歌緊係須山大法 player就試埋咗耳機諗

除左fitear仲有咩選擇
一次試埋
有無人知仙女座最平幾錢買到?
家下好似唔接CM單
二手講緊最低4字頭咁上下
試過夾aegis,好正
不過好似outbudget

利申:唔多聽rock
全新6千 CASH買到
ching知唔知red core 邊度有買得
係咪要上singapore dealer個網先有?
講到尾好似又係睇彩數
Scan完耳開始漫長既等待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞