[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(73)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
本身搵緊re400但我試聽完好似同iPhone耳機無咩分別,所以先上黎問
預5k純粹係因為本身睇啱1650 跟住想睇下同價位有冇其他揀
咁如果加到6k左右會有咩選擇?
我以前木耳係因為我懷疑自己
你聽到嗰啲分別就係分別嚟架啦
唔好諗太多自己round off咗佢變無分別
同埋, 要塞去架
某個budget推薦你試咩就試哂佢, 唔好因為啲人話咩高頻呀, 人聲呀, bass呀, 就直接filter咗某幾隻, 耳聽為實
empire ears evr esr
黑黃鸝
noble audio sage
sony z5 m7
宜樣真 人地講嘅聽感真係只可以參考
同一隻耳機係唔同人嘅描述下 可以差好遠
同埋每個人要求標準都唔一樣 最重要係自己聽完同價位揀隻最有耳緣既
E1000 算唔算買耳膠 送耳機 5對type e都過100啦
type e 定係 spinfit 好 d
同埋 type e 幾錢?
type e 9x蚊 3對 而且透明type e好似好聽D
顏色都有分別 ?
有 官網有寫因爲透明同實色物料密度有分別 透明中頻會好d
請問一下 我隻Sony n3ap 右邊呢幾日突然極細聲,通常係咩問題? 今日拎左上Sony 16樓,佢收起左叫我等7-9日,請問Sony 佢真係會整定hea下就算
同埋最好去多幾間試同一隻耳機
1k就算撚數 咁撚多要求
1千蚊今時今日真你入門都未必得啦
俾多少少買2手 noble x massdrop? 1300
呢個post入面淨係見過人講既1000以內e2000/e3000
E4000講下價有機會做到1000
ie 40 pro好似幾正 係咪#3介紹既旺角耳機店都有得試?
有冇邊隻CM似綠仙女嗰種中高頻好刺激嘅清冷聲底?暫時得fitear air 2比到類似感覺我 但都係唔夠清 同嫌個低頻多左啲

求推薦 真係好鍾意綠仙女隻聲 但又想整隻CM 最衰綠仙女冇CM版...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞