[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(73)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
mk d記有得試 趁仲未比人試到爛聲好快手
唔該曬巴打
如果用開手機聽歌多
換QDC海王星定shure535好?
個fd話買多左條535
冇點用過,可以2k讓比我
535撚值2000😂😂😂水魚
d廣告真係好犀利
諗緊應該直上UE LIVE
定 UE18+ PRO 加部PLAYER?

本身乜都冇
其實sp1000 cu 同ss 點選擇好? 我聽開j pop 想要樂器清爽啲有力同實(鼓同結他 bass) 有空間感分析高、人聲厚度要適中 但唔多中意薄
會夾隻64 n8 加條m4l4
2000?買LS200好過...
出咗ath e40.. 真係好難戴..
去mingo試fitear 333
係人聲密度冇仙女咁高,其餘我覺得有8成半似
有無去試吓?

而家live做緊14k咋
333我都有試過 係有啲似 但都係覺得唔夠仙女清 而且連低頻下潛都唔夠仙女嚟...
其實cd warehouse都有
我入坑之前都係耳機 線材最後先dap
發現其實dap+source(HD audio)比較重要
入式耳機主要分 動鐵 動圈 前面兩者嘅混合
靜電 三合一(動圈 動鐵 靜電)或者靜電+動鐡 及平板 個個發聲單元個聲底都好獨特 hybrids又係另一種感覺
洗咗一年學士學位嘅學費先發現
線材其實唔係好緊要 最主要真係dap+source
3.5mm 轉去平衡就另計

ue live 同18+ 兩個性質有少少唔同
試清楚先好買 同埋啱啱過咗black Friday
而家好似賣返正價
12月7號 之後就正價
ue live 好多人話要大推力先至好聲
咁海王星大家又點睇
單動鐵黎講係唔錯
2k黎講有更好選擇
咁姐係all in dap 先?
本身乜都無 咁你都係要買左隻耳機先架啦
最少叫有野可以聽...
仙女真係有低頻咩
想問下依家邊度有得買final e2000,早排唔見左唔知係咪我唔好彩搵極都話冇貨
真係好好用想買返
等買e1000好過啦
你要同啲低頻走向嘅比就真係冇乜嘅 但我覺得至少好過333
其實我都好鍾意仙女低頻 量唔多但有質 好夾佢個清聲底
其實我比較中意e2000個樣
不過搵唔到就照睇埋e1000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞