[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(73)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
直接上cm算,對im04有點失望,聽慣左e70果類
可以但係得AAC
我除非idagio果類APP局住用
其他都係用返player
仲要無得用藍芽耳機
kkbox 行aac 得唔得?
有時想聽下新歌
AAC係因為iphone
Kkbox無問題
但都係留意返用咗receiver無得再接藍芽耳機
zx300, 女聲雜食+instrumental
n3bp定fd01/1551cu+4.4線好
aac 好差?
kkbox 320kbps 夠唔夠照?
易唔易斷線?
唔該師兄
唔差
320k我用spotify都ok
不過用得sony當然想用LDAC啦
有樣明顯係用4.4線加receiver要推高好多音量

另外iphone個藍芽做得好好唔使擔心
係呀
近排hansound 響香港出左條同佢差唔多樣既紅線
都可以試下
iPhone連咩可以唔係aac

呢個係我唯一想用android嘅moment
而家入手mojo好唔好,應唔應該連poly 入手?
有無人用bdp黎rip sacd
點做到 來回寄到成個幾星期啦
買得cm唔好諗平
想要平就唔好諗cm
啱啱耳機鋪見到個師兄
SP1000+CCDD+a18t
好有米
不過佢想轉下口味聽暖聲

除咗金磚 N8仲有咩機偏曖聲?
大概幾錢budget到先
其實cm 如果師傅造得好
係隔音會比較好 同埋比較舒服之外
就係聲音再貼耳一點
不過私模呢樣嘢都係好多人夢寐以求

簡單啲講句有公模唔揀揀私模
就係為咗綁定個耳機係你獨有
因為好難放返出去

但你如果為咗個外殼 將就價錢犧牲聲音我就覺得唔值
買cm畢竟有舊錢放左去個模度
如果budget本身唔高就無謂再放左啲錢係果度
同埋除非你好鍾意某隻耳機
如果唔係都無謂諗cm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞