[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(73)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
你唔係玩DSD 一首歌3~4GB size 要高速嗰種
普普通通32GB 都唔使一個$100

zx300 諗下又諗 好似係金磚同黑磚中間 但分析力差少少 金磚偏暖hifi味重 黑磚冷少少聲音冇咁拖 兩者差距好微小睇個人口味
今日行街試聽左Ten 3 (只係用手機推)
有冇ching可以分享下Nine 1同Ten 5嘅聽感?
鋪頭啲機其實都有歌喺入面既 可以照試下先既
只有Nine 1 無聽過Ten 3 Ten 5
低音係出同實, 人聲中間少少偏後, 而且真係好平實的人聲, 沒有shure535加甜的女毒聲, 也沒有ie80的加厚男聲, 可能偏監聽就應該係咁

不過咁細粒 戴得都幾舒服同隔音 我就覺得fender 依隻size 舒適度只係輸比westone
同手機比好好多喎 你睇咩網咁講?
無得試啦 話原廠有野調整最終出品有機會同demo唔同聲 所以要推遲出貨加收埋demo
呢到都成班喺到吹奏ZX300 3.5垃圾過手機 垃圾過A17 乜乜乜
真心咩 留名學野
黑磚同金磚兩部我都有,好唔同聲,唔係差少少
有人咁講

但係真定假
當初係話同A45差唔多喎,個評價又變差咗?
價錢都差好遠😔
ZX300 嘅3.5 頭我覺得都係好A55 個3.5頭少少,啲聲比較實淨
Zx300 run in300個鐘前會比手機無咁清 部野個定位係4.4
就算煲好3.5都無4.4咁好
ching你用咩player?定係手機夠做
一直都覺得zx300係sony為左推廣4.4先出嘅
但個3.5都唔差 一定好過A55先
V20 電話直推
唔玩AK 果堆dap 的 最多都係得部sony a35

今日出街戴住2個鐘 都未耳痛或耳痕過 幾好
買返嚟聽10幾個鐘 同試一陣 其實差好遠
比較麻煩嘅係買咗返嚟聽耐咗反而覺得唔中意
我都係係咁椅聽五六首歌左右

本身試聽嘅地方又唔係靜
見到有啲鋪頭dap 隔離放個喇叭喺度播歌都唔知做乜鬼 咁我試乜嘢 耳機隔音?
陣間都去聽下先 啱聽就買 藍色幾靚 thx ching
官方價 1980 信和2/F 某間 耳機相紙鋪 平3舊水 好易搵

Tom Lee 重賣緊。。。
重點係 ,fender 邊一忽監聽
收Sony ZX300
要有保有單
Telegram: https://t.me/terlys
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞