做Amway d後生仔女真係蠢撚到

383 回覆
700 Like 19 Dislike
康寶來
仲有人信呢啲野
冇料想做slash 返屋企訓啦
洗曬腦 成個on9咁
骨骼精奇 百年一見既奇才
啲高層fat fat
我要買產品 pm我啦

諗到啲on9搵快錢個心態
又以為自己好醒個樣真係

以為唔洗付出就有收穫 算把啦
做ptgf 先係真正自由
返工時間自由
幾時賺錢又係自由
仲可以一路ptgf
一路收兵
再有個正印男友都得
咩叫amway
搵食唔駛咁認真,地產代理咪又係行行企企都冇一張單,冇錢搵自然會消失
Amway最大既問題係 比人呃左既人係唔識自己醒
因為一齊做傻仔既有班年輕人一齊「追夢」
佢地好識成日把口掛住: 你甘心一世人做份咁平凡既工搵果一萬幾千無曬自由咩?

佢地好識捉心理 捉大學生高不成低不就又唔甘於平的既心理

利申:非amway人 有大學同學畢業左三年都未撚識醒 仲係度「追夢」
呢個世界有好多工係唔平凡,例如做一個演員,或者做作家出書,咁佢地冇呢種料冇法啦
產品就無乜問題,Nutrilite同Artistry都係世界品牌。

問題係香港巿場太細,會員為左passive income,只sell產品唔夠長遠,因為香港買得到既品牌太多,loyalty太少。

只有入左局,先會一直買野,令上線賺錢,尤其是差少少quota就達到某個%解鎖成就,就會買到夠數為止。所以d人與其sell你買野,不如用獎勵旅行、獎金等等水埋你一齊做。

利申:做過2年
有朋友做緊 兩公婆一齊做
即刻離遠佢
仲有識人原本做ibanker
辭職入去做 佢老母同佢屋企人 憎到佢仆街

佢老母比面跟佢去聽,但知道係乜黎 背後係我面前屌到仆街
由尻佢地囉,做乜教精佢地
啲洗頭水 潤膚露係幾好用嘅

不過見有識人做咗兩年
日撚日教人咩財務自由 被動收入
又post埋啲懶係正面嘅信息

IG問佢做成點
佢話用咗5-6皮去買保健品
自已食完俾人睇個效果
又話呢啲係資產
點知兩年先分到嗰幾百蚊
重話打工.識女朋友晒時間
影響佢事業發展

真係戥佢老竇老母傷心
佢地sell我果時,話passive income 20k/30k好正常,唔洗做有收入
咪就係 natural selection
讀到大學畢業都成個傻鳩咁
天真gill 咩屌
重有康寶萊
有個fd做咗, 成日出post去邊度開會, 又話有自己生意, 好撚on9, 咪又係幫人賣護膚品
有幾撚蠢先會去做傳銷狗
兩年賺幾百點生活
女大J𠴱間?
Amway都唔係傳銷?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞