做Amway d後生仔女真係蠢撚到

383 回覆
700 Like 19 Dislike
謝恩, UST畢業, 冚家都做AMWAY, 聲稱係在香港AMWAY的第一個大學生直銷商...
https://www.facebook.com/enoshtse
https://www.facebook.com/enoshacademy/
我曾經問過佢:
乜AMWAY 啲PRODUCT 唔能夠幫你防止脫髮咩?
好賤
都想知一班人創咗咩業,但又under amway 個上下線系統
https://youtu.be/f-s4-7KkeuM
有啲做到有埋片,叫人去了解點做
講野講到咁L快, 單向式咁只灌輸啲正面資訊比你, 完全唔比人冷靜思考清楚內容細節的問題, 依啲都係典型的思想控制(洗腦)方式...
面對面仲恐怖 利用人同人之間既信任搵笨柒
邪教式推銷手法
好多係做緊amway or Amazing green既人睇到依個post都嬲嬲豬

佢地唔肯面對事實, 其實香港好多人都唔會中計。
佢地某D手法同教會好似,得閒無事就聚會,聽下先D所謂成功人士演講,聽完之後就會講番D感動位同埋學習地方
點嬲法
佢地成日互相讚d正能量post
正quote 借分享
人同人之間只係剩低錢
識人入左marykay
泥足深陷
d健康講座得啖笑
話食supplement會有乜乜乜好處,但又成日見d人話病,喺story賣廣告

咁姐係有冇用
身邊有親人做緊,做到都幾西利下,洗撚左我十幾年腦。我唔否定佢啲產品或者佢嘅個人能力,但唔該唔好洗腦洗到覺得我唔食佢啲產品就代表唔建康,我作為消費者最中意就係喺市場左揀右揀,試新product, 買性價比最高嘅產品,同樣嘅價錢我可以買更好嘅產品,洗撚用你地amway咩,但最慘係佢煩到我屋企人一定要用佢產品,屋企大部分產品都係amway, 講真,我點都唔會信美國佬搞出黎啲有幾好,有幾神奇囉。正正常常一個人食咁鬼多supplement 我見到都驚,倒不如自律啲改變生活習慣好過 做呢行真係好仆街,屋企個親戚連自己人都sell,相反去我屋企店享受服務就錢都唔撚比,做amway做到咁撚有錢咁小家都有, 個撚個都係演員,懶係成功人士
佢地咪話你地連登仔係loser
唔抵得佢地成功,
同埋佢地班人好識捉心理
因為上得去AG都係覺得無咩希望(大多數睇濕疹)
只要講到似層層就可以dum到你買野,
之後見你開始食左有效就叫你上去聽下野播8分鐘個條片
之後佢會因為佢D supplement對你有效就會比面色你睇
你唔理佢就會有問題發生就唔撚理你,
同埋佢D營養班作用係洗你腦,不停講amway d product係神
我話iherb賣既野平又平過佢, 有效又有效過佢
佢地就會話人地既生產過程有問題,
但問題你點知人地生產過程?
所以要買supplement去iherb好多過啦
同埋我想講AG入面話有醫生護士係入面做
比人感覺入面D人好專業,
但實情係個D醫生護士係讀緊U個陣比人叫去AG聽野
之後就落左搭,所以AG入面大部份營養師都只係PT型式
同埋佢地AG好多人係U個陣比人叫左去AG聽野,
所以入面好多都唔係咩真正專業人士,
只係得4-5年經驗既人
廿年前做就層壓人地
而家先做
俾D濕鳩老屎忽壓榨
俾錢幫人搵錢
其實做amway同做保險無咩分別
但supplement食得多會引起好多問題
例如綠茶素食得多會引起肝衰竭
外國有好多真實例子
公道講句上iherb都未知邊隻岩自己
就好似去中藥舖都未up得出點執藥
始終要有人教
好多謝你介紹個中醫 而且book左時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞