[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(8)

1001 回覆
41 Like 8 Dislike
件衫同早兩日猜包剪揼一樣,應該係農莊戲由日拍到夜,難得一大班人出外景希望到時分兩集啦 就算唔係龔水主線,只要龔水有互動同進展咁大圍戲都無問題
Agger
我都覺水水似Griffyndor~
衝動, 有義氣, 冇機心,夠勇
仲唔到龔水黨都有咁多哈迷 好surprise

突發奇想如果有集係佢地cosplay harry potter應該幾好睇
耕田個日個造型
似係夜晚camp fire
許願池
FF古裝或者FF魔法學校諗起都好笑
等同人文可能會快啲~
好難拉落去
大家姐新劇本?
最簡單就接龍有員工活動要比賽之類,
個個都FF同其他人鬥,
就好似之前寫接龍精英寫proposal嗰集個古裝FF咁
btw我想睇鄧不利威
終於有好嘢會預阿水
我睇到既時候都好感動!
呢集我都好感動 終於有樣野唔係大家姐同三妹行先,不過日出都係留返龔同水水睇啦
見大家j得咁興奮咁熱烈,我忍唔住又ff咗一堆野....

(初戀Café)

龔:Hey ladies!
水:又想點啊你~~
龔:冇咩點,想一齊......食個飯啫!
水:你見唔到我哋girls’ talk緊架咩?!
David:其實都ok嘅,坐啦阿龔
水:David!!!
David:算啦又唔係啲咩秘密野
龔:講緊咩呀大家?
Helen:哦我哋啱啱傾緊個電台節目啫,Mary最近好迷戀嗰個DJ......
水:Helen!!!
龔:乜你啲興趣咁pure...咁...classic嘅 (笑) 不過話時話,之前都有人讚過我把聲有啲似DJ鄭子誠架!~~ (貼近水耳邊低語) 點呀,係咪好有磁性呢?
水:(急速臉紅彈開) 嘩會唔會啊人哋好聽咁多,你個朋友有冇相熟嘅耳科醫生啊? 如果冇我介紹個比佢快啲去睇睇啦好嘛!
龔:唔識貨~~
羊:咁不如阿龔你用電台tone即場講兩句呀,最好梗係韓文啦!
龔:好啊,聽實啦各位,咳咳,Chal ji-nae-shŏ-ssŏ-yo? 閂冷氣唷 ......
水:停,閂咩冷咩氣啊,乜野呢架?!
龔:唔啱咩? 咁應該點講啊?
水:係「사랑해 (我愛你)」 呀!!!
龔:哦...係呀! (偷偷甜笑) 雖然我啲韓文係弱咗少少咁多,不過我保証其他語言絕對冇問題,包你聽出耳油....
水:你就繼續blow water啦你!
龔:(一串日文)
眾人驚嘆~~~
水:乜原來你真係識日文架? 點解嘅?
龔:冇嘅,以前涉獵過下日本餐飲業咁啫,本身個人太聰明一學就識都冇咩辦法。點呀,係咪好正呢?
水:(O.S.:唔通佢細個打四份工嗰陣做過日本餐廳? 佢咁要面都攞呢樣野出嚟講,睇嚟真係好想我哋讚下佢咁啵~)
龔:喂覺得點啫媽哩空?
水:都算...ok啦...
龔:咩話?
水:(忍不住大聲) 好正呀總監大人,好聽到沉晒船啦咁得未啊...!!
四周嘩然起哄~~~
龔:(驚喜竊笑) 乜你真係咁欣賞咩? 不枉我之前去傾日本零食代理嗰陣做足晒功課啫.......
水:吓!! 你話涉獵過下日本餐飲業,原來就係咁咋?
龔:唔係你以為係咩呀?
水:(反白眼) ...冇。野。唔該你專心食野唔好再講野啦好冇啊! (O.S.: 哎呀熊若水你諗乜野啊,點解又唔記得咗對住呢隻死賤精係半分同情都唔應該有架!!!!!!)

***Café另一角****
Icy:Jenny! Jenny! 你諗咩又諗到入晒神啊?
Jenny:(O.S.:原來個死人頭龔燁啲日文好聽成咁架,簡直reach聲優level喎,唔收佢入我嘅世界map咪好對唔住自己?)

***回到這邊廂***
龔:(無端打了個冷戰...O.S.:今日Café啲冷氣有啲凍喎,媽哩空又著得咁少) 豪仔,閂冷氣pls~~
突發!水水買下午茶俾呀龔食
好正呀 一路睇一路傻笑
David同Helen幫手助龔
大小姐定icy係麥教授?
趕project潛咗幾日水 啱啱終於追返哂啲po
寫得好正 睇完精神返哂
話說搭緊巴士我笑到隔離位以為我癡咗線
日文太過common
Jenny表未唔希罕
呀工係咪設局叫咗水水表白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞