[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(8)

1001 回覆
41 Like 8 Dislike
佢嗰個comment我足足笑咗成日
how about dllm
我見到
笑到我
佢個廣告cm
係,我見到嗰陣差點噴水
下一秒諗我係咪眼花
同意 想將件事大事化小
我每次loop都諗點解佢地唔肯用電話
又或者佢出去之前同阿水講聲先約夜小小先一齊出去都可以啫
不過應該都係jenny話有傑叔消息佢太心急就咩都唔理衝咗出去

其實jenny係咪一早已經搵到傑叔?
佢係龔燁房門外已經拎住張相
佢咁有心老遠走到哈爾濱去搞龔水?
我都見到,仲要問返人dm..咁dllm呢?
但後來蟹已del咗個廣告
其實有個位我到依家都諗唔明
阿龔之前話自己要事業有成先會去追鍾意嘅嗰個女仔
雖然我就唔太明點解亞太區總監都會覺得自己事業冇成
但454又無端端覺得自己事業有成咗所以想表白??
明明之前428仲為咗事業推水水去曹總到
中間只係經歷咗三太件事同選戰就諗通咗?
係咪我睇漏咗啲咩
你問
劇情係咁做
雖然之前真係咁講話要事業有成先追阿水
但我覺得這其實係編劇仲未諗到龔水發展嘅方向先作出嚟嘅excuse
可能要拎翻間廠先叫事業有成吧
其實有個位我到依家都諗唔明
阿龔之前話自己要事業有成先會去追鍾意嘅嗰個女仔
雖然我就唔太明點解亞太區總監都會覺得自己事業冇成
但454又無端端覺得自己事業有成咗所以想表白??
明明之前428仲為咗事業推水水去曹總到
中間只係經歷咗三太件事同選戰就諗通咗?
係咪我睇漏咗啲咩
冇錯
劇情係咁做
雖然之前真係咁講話要事業有成先追阿水
但我覺得這其實係編劇仲未諗到龔水發展嘅方向先作出嚟嘅excuse
可能要拎翻間廠先叫事業有成吧
想問下阿龔除咗麻雀王話要有事業先有愛情
仲有邊集講過要先有事業之後再追阿水?
事業有成就要有廠太難啦
食哂大二三房三家茶飯+大龍生信心當住先啦
印象中好似係得個集
阿工喺𨋢答過阿叔話為咗個女仔返嚟,但要事業有成先追返佢
龔燁簡直係接龍自殺王
有冇人個id有興趣改呢個
“接龍自殺王”
好似係喎
頂要溫下書
我要係嚟緊MCQ拎高分
有時愛情就係要有少少衝動,
可能龔燁愛情上腦就失去理智忍唔住就要表白
咁多人助龔就打蛇隨棍上
如果係咁 會唔會呢個只係阿龔講來呃Jenny 博得信任
同時佢都係用來呃自己 俾咗個藉口自己
話哂俾阿水之前三連擊拒絕咁傷
佢都會怕 唔敢再進取 咪心諗賺返間廠重要啲
加上佢阿爸起佢心中的確係重要過阿水
佢就係太執著起間廠上面
亞太區總監分分鐘同有間廠搵得差唔多錢啦 開廠有賺有蝕
同埋鑽牛角尖諗唔通愛情事業係可以同時擁有
不過呢排佢肯積極追 可能係想鋪佢慢慢諗通
同埋阿水對佢係越來越重要
好似係喎
絲打好記性
我覺得可能係水水對佢黎講已經愈來愈重要
身體已經掩蓋過理智開始行動
同埋都有可能係因為經歷過kim 曹總 kc kevin 之後意識到再唔追就可能會俾人搶先 所以改變主意決定都係進攻先

話說今日蟹蟹ig story 個個story 都唔同衫,應該拍咗好多喇
依家已經去到全城助龔
大家夠哂識做
但睇返轉頭,嗰時阿龔咁答阿叔,會唔會只係是但答,順便睇下阿水反應,話哂嗰時返嚟無耐,啱啱佢又同阿爸講過唔知用乜方法再接近阿水,所以嗰期仲係試緊反應?只係我哋成班觀眾認真咗諗多咗?
明明阿龔對阿爸或阿水以外講嘅野要打個折
因為之前編劇ig係有出個post
係有一段時間話感到迷茫
未諗到龔水條線點發展落去
所以我先至覺得所謂要先成就事業
其實係excuse
現家諗到個故仔點駁落去
咪去馬囉
佢似係聽到阿水好迷初雪表白嘅劇情所以想嘗試吓
同埋可能選戰後兩人關係真係明顯好咗,
再加上周圍嘅人都助龔
可能佢覺得係時候

不過再睇返佢同阿爸傾計嗰段
龔爸:頭先呀,你第二個女朋友嚟搵我呀
龔燁答:第二個女朋友?我幾時有第二個女朋友呀

講到好似真係已經有第一個女朋友咁
龔燁你幾時先可以帶真嘅女朋友俾龔爸睇呀
接龍自殺王不是浪得虛名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞