[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(8)

1001 回覆
41 Like 8 Dislike
我都有睇到,
啲要求又唔考慮可行性又冇乜禮貌,
有時真心覺得貪得無厭
人家識玩social media配合宣傳

作為觀眾/fans,好應該同演員保持返一段合適距離,親民啲嘅可能會理你,但咁絕對唔代表係啱嘅舉動
真係鍾意同想支持演員嘅,不如嘗試下唔好過分投入,會畀到麻煩人㗎
總覺得阿水叫龔燁做總監大人係有啲意思
第一次咁叫係咪俾大小姐捉去打牌嗰集

講得好好

你咁樣我諗起我入坑咗6年嘅本命某韓國oppa
佢啲大陸粉正正就係你上述所講
你點追得貼
網上social media點tag佢
睇哂你啲post
甚至like你嘅post
你係個明星眼中,只係一名fans而已

費時講太遠
講翻劇情先
呢兩日真係拍咗好多
希望快啲出街
好識玩social media
454都係咁叫…接返?
又啱嘅 sitcom嘅難處就係冇靈感嘅時候要用啲excuse去完整番個故事
至於劇情中小小嘅接駁位就自己FF番入去啦

鍾意龔水 係因為蟹同Stanley做得好好
亦都係因為編劇寫得好
令到呢條線更有火花
但佢哋都係認真工作嘅平常人
希望大家都可以俾多啲尊重同鼓勵佢哋
相信佢哋睇到啲認真嘅劇情分析同意見都會好開心

其實支持你鍾意嘅藝人有好多方法,默默支持、like下post、睇演員參演嘅劇、從正當途徑畀支持/建議等等,太over嘅行為同言論其實只係自我滿足,根本就冇顧及過藝人感受,反而係令佢哋難做/帶嚟不便
social media係一個促進藝人同fans交流嘅平台,但係凡事都要有分寸,要自己識把握
成熟啲啦
都唔爭在順便講埋:
成日話要加戲/減戲,
有冇考慮過安唔安排到,
劇情/檔期/戲份比例/演員準備時間/其他觀眾意見 求其諗都已經幾樣.
你睇就睇得廿幾分鐘一集好快過,
人哋淨係prepro已經要搞好多嘢,
牽一髮就動全身,
有時拍嘢搞到好煩好灰好忟好想放棄嗰陣一諗起啲人咁貪得無厭就好撚想一巴煎過去
roar
(嚟自讀電影嘅學生心底嘅吶喊)
仲帶埋遮
btw, 點解阿龔响街跑咁耐又冇遮雪但全身dd濕都冇…如果濕咗身個大話至少唔會話係瞓咗
其實我覺得劇組已經非常優待龔水呢條感情線
454已經係最佳例子,都未計之前麻雀王嗰啲
多謝劇組畀咁多心機同肯畀咁多screen time畀龔水都多謝唔切啦
sitcom千千萬萬咁多條線,啲主線出得密我都擔心追其他線嘅人會不滿,抱怨出場時間唔夠嘅人係唔了解sitcom生態定自我中心

今日入埋農莊拍
威龍打算發展「農務」
好charm啊總監大人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞