[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(8)

1001 回覆
41 Like 8 Dislike
回水前應該唔算多
回水後啲人先成日住阿水有冇落cafe,冇落一兩日就話以為人死咗

不過回水前佢好鍾意係隔離枱偷聽
愈嚟愈明目張膽
最近已經開始光明正大地聽
仲要有得坐vip位(水水隔離)
由係隔離枱偷聽變到坐係隔離黐住 有進步有進步
仲使偷聽咩,直接坐隔離當面問 好似演唱會嗰次咁
已經第三十頁
今週尾出埋預告咪又推爆post
可以開定新post迎接星期一
貌似佢係夜鬼
可能夜晚時候慢慢追

To stanley
咪比呢度啲名笑到你黐咗線喎
見到都覺得要數好耐
辛苦哂satok絲為咗俾個娛樂大家做咁多research
一路做一路覺得難,但見到大家都好高分,果然大家對龔水都係真愛。龔搵水幾多次呢題真心數數下...又話總監大係好忙嘅
satok絲真係好好心機,謝謝你 好好玩,要溫書再玩過
佢係接龍偷聽王
次次都可以偷聽到d重大秘密

唔知幾時可以偷聽埋大小姐同送水輝呢
好忙咁成日諗點保護水水、整估水水
佢仲可以有幾多個稱號
八龔團花生友冇佢硬係差咁啲
遲來的留名
啲post都未追晒已經去到30版,好多龔水黨新朋友 啲名全部都有聲有畫面
啱啱初雪之後嗰集都唔係咁得閒,忙緊啲唔開心嘢而錯過咗好多正嘢(淳仔個IG live
有時啲嘢錯過就係錯過,今日再翻睇454感受至深 不過龔水起碼仲有機會,加油!一定要做到「請告白2018」呀!
見到有mcq玩咗先得145分
阿龔去尋寶圖嗰題我有睇住集數list去諗唔係即撞架,雖然都係數漏錯咗

多謝satok絲咁有心機整份問卷出嚟
再次多謝Satok絲的MCQ,超仔細超有心,雖然做到我好有挫敗感
所有ff情境全部都好想揀啊,另外琴晚之後真心覺得阿水立flag話自己最鍾意睇日出會係伏筆,好希望有朝一日工水會一齊睇甚至順便表白埋(胡亂幻想ing):

某日大龍生請食宵夜後 ---
水:喂死賤精呀,你唔識睇地圖就唔好爭住帶路啦好冇啊,你知唔知我哋起附近兜咗幾耐啊,天都就嚟光啦,食完宵夜宜家直接再去食埋個早餐都仲得啊,早知我頭先就堅持join Helen嘅carpool走啦~~
龔:Relax媽呢空,你啱啱食完咁多高卡路里食物,如果早早就番屋企瞓覺嘅話,你啲三下巴麒麟臂又出晒嚟架啦,宜家有我陪你兜兜風消化下咪幾好,係咪好浪漫好窩心呢?
水:好噁心就真 >_<
龔:你就繼續口不對心啦你!
水:咪住先,你頭先講咪三咩下咩巴麒咩麟咩臂啊,我super model咁嘅標準身材,由頭到腳趾尾都唔會有多餘脂肪架喎,你隻眼有事就去睇醫生啦好冇啊 (用力扭龔手臂)
龔:饒命啊熊大人...喂喂等等先,你睇下嗰度有個涼亭仔喎,不如我哋落車鬆一鬆再行啦 (推門而出)
水:等埋啊喂~~~~~
龔:(脫下西裝外套替阿水披上) 你嘅脂肪比例標唔標準呢我就唔知,但係要靚唔要命呢點就真係似十足一個super model喇,今晚得嗰十幾度居然仲學人著短衫短裙!
水:你理得我呀,我自己知自己事,身體都不知幾好啊,你估係你咩排骨精!
龔:係係係Miss Hong Kong... 熊 ^_^ 喂不過講開又講,呢度好似就係最近雜誌介紹嗰個觀賞日出嘅打卡熱點嚟喎,仲話拍得住阿里山嗰個日出景添。我之前check過好似話今日嘅曙暮光時間大約係5點55分左右,橫掂差唔多時間,不如我哋睇埋先走囉。講樣野你知呀,我生平最鍾意就係睇日出架啦!
水:乜...你都鍾意睇日出嘅咩?
龔:鍾意呀,咦媽呢空乜你又係呀? 唔通呢啲就係傳說中嘅心有靈犀?
水:痴線! 都唔知你講乜 (臉紅)
龔:(O.S.:支98年罅隙果然買得好抵 )
龔:媽呢空啊,諗諗下呢,其實我哋唔單止有個麻麻地嘅開始,而且中間嘅相處過程都好似好麻麻咁喎......
水:想講咩啫你,捨得入正題未啊?
龔:(正色) 我係想問『唔知你會不會考慮......
水:(盯~~~~~)
龔:啫係呢我哋可唔可以......
水:(盯~~~~~)
龔:又或者咁講,你有冇興趣...... 』喂,你今次做咩唔截住我啊???
水:你成日話我唔敢聽呀嘛,今次我就比你講埋佢囉,你敢講我敢聽,你講啊你講啊你講啊~~
龔:好,你話架!! (低頭深呼吸) 我......
水:(忽然踏前) 喂喂喂你快啲嚟睇下,水平面嗰邊位開始透光啦,真係日出啦喂....( 興奮湊近拍打龔)
龔:其實我......(好不容易終於鼓起勇氣抬頭,正巧踫上阿水那喋喋不休的嘴!!!)
[四目相投,龔hang機。完。]

我盡力了各位
好正
差點喺公司尖叫出嚟⋯
有晒畫面
隔住個mon都feel到總監大人寵溺到爆嘅語氣
一個字,好正
正!完全想像得到!勁有畫面呀
編劇組有無空缺?
我強烈推薦樓上絲打入組
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞