[布洛尼+漫畫新篇 召集全體珠迷回歸]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
比達都一齊去冒險又幾新穎
咁都睇動畫幾時出第二季既,話唔埋
up咩...咩係龍珠雄
哦...條友本來畫得ok,係一畫英雄就變到咁
由貴,本來同人畫家
應該似係魔界啲野嚟
到E家都唔知魔界係咩,不過估計係全王控制唔到既地方
如果跟game設,大界王神將一個魔法使幽禁係個異空間,魔法使係呢個「隔離 」既空簡建立咗了魔界,睇落好似講到同全王控制唔到
但係舊設計都有講魔童係成個宇宙既一部份,所以亦都可能係控制到…
慨念幾好,雖然變到好神鬼咁,其實我覺得唔好搞到神龍就OK,我覺得龍珠都係成個故仔你要作到咁神話咁神鬼冇問題,但都係將作地圍繞返神龍好啲,你依家搞到神龍好冇霸氣,會驚比路斯。我覺得就係神龍會驚比路斯呢吓開始成個龍珠冇乜存在意義,始終我覺得神龍都應該要係比全王嘅存在更高上。

天神都大過神龍
神龍咪又係神整出嚟
地球果隻其實好卑微,
就好似界王咁一開始都講到幾勁既神
最後原來只係地方官
當初吹到全宇宙最偉大的神
但d勁人係晒佢管果邊
gt條神龍好威
龍珠英雄漫畫死撚左佢啦!垃圾到仆街

係咪突然覺得豐太郎 唔錯呢
根本有班人一直比鳥山種壞左先話豐太郎差
講緊界王呀,又唔係講界王神
根本係趕進度,佢要趕到12月開新章比動畫追
其實力之大會一開始都好正常既速度,係到左5,6月既時候開始趕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞