[布洛尼+漫畫新篇 召集全體珠迷回歸]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
根本無篇幅比豐太郎發揮,
只係係咁交代劇情,想睇吓鋪排同蘊釀都無,
正常漫畫節奏點會咁奇怪.
希望黎緊動畫唔好咁快出,又或者唔好一週一話,
如果唔係漫畫根本無可能鋪排得好
香港站遲啲有龍珠展,重要係有電影版
即係上硬啦下話
上就實上既,LEE樣無咩擔心,最擔心係幾時上
豐太郎一向都唔差
但係佢依家個畫風唔係咁好睇,
而且似係官方要求佢用依家漫畫嗰種畫風
佢平時自己畫嗰啲真係靚好多
最快應該1月

2,3月要俾FATE HF 第二集上...

跟住仲有RIDER 平成FINAL
但佢d分鏡同明哥真係冇得比
同人畫家黎講最好應該係龍畫廊
豐太郎點都好過老楊
明哥 講緊既係 世界最Top既漫畫家之一
佢既畫風同構想係影響成個日本

所以無得比係好正常,唔代表豐太郞係差...
漫畫新章幾有諗頭
concept唔得啦,神龍只係娜美星人創造出黎,唔通要全王驚娜美星咩
比路斯都算有俾幾分薄面神龍同娜美星架
神都唔係
不過教左悟空界王拳真係好大貢獻
仲有元氣彈,佢勁在教招式
應該得超神龍係同全王平權
甚至某程度大於全王(係復活方面)

唔知全王可唔可以將超神龍消失
可以做番冒險有番d新鮮感,
成日打大Boss 同武會真係會厭

不過很定好多睇慣Z既人又會屌唔夠熱血,童化,戰力弱化
明哥寫到比達同悟空合作拍檔BOSS
唔再係一條撚既皇道
睇黎龍珠都改一改方向貼接返時代
超神龍都係龍神做出嚟,都係under 全王
扎馬都消滅咗,全王點會唔得
好似菲利篇咁,都係玩冒險
請問動畫確認左出第二期未?
其實新編都幾期待

一來有啲冒險,二來好似想講魔法或者魔界野

布歐篇果陣,魔界之王達普拉個造型其實都幾有心思,又會玩劍,只係發揮機會唔多。

加上而家又有布歐同大界王神, 同達普拉之前啲side story 可以加落去豐富返故仔, 有斯路級數,另加超一堆外掛,應該都可以做到新編中boss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞