[布洛尼+漫畫新篇 召集全體珠迷回歸]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
巨猿之力加超西
新一篇漫畫出咗了 暫時睇落好似唔錯
都唔明點解合到體
明明比達矮咁撚多
係嘉比話係傳說中既邪惡撒亞人
佢地個傳說唔關超西事
算啦 當時菲利都設定係宇宙最強 但之後都係比班人造人 m到班超西傻仔咁
直情係冒險feel啦 但估唔到個boss會咁快出嚟 仲以為會拖多幾章跟住銀河隊做任咁
冇咩咗
原作一開始講融合 悟空已經有話想同比達融合啦
今次涉及神力同魔力呢啲字眼,唔係剩講戰鬥力,應該有得睇吓設定點,其實實有方法比佢寫得好

不過依家出既通常都垃圾 都係唔好咁大期望好啲
動畫就會拖
漫畫唔拖啦

由教悟天佢地
本來都話呢招想同比達試
比達死左搵魔童教
魔童心諗 咁樣衰 比達點會肯答應
好在香港冇上布洛尼
完全糞作
冇上 但有宣傳展
頂唔順 已BOOK機票飛去睇
一次過睇龍珠拉打JOJO展
咁好睇都話糞
同舊版比差好遠

CG係進步左但就感覺似堆閃光團飛黎飛去,同樣既問題係高達都發生

最尾Hea住打,冇曬舊版果2集既壓迫感同無力感

冇經典畫面,舊版龜波氣功沖涼🚿三父子推波

黑頭髮型態出現時間仲多過傳說中超西形態
三父子推波都唔係發生係同一套啦。

無力感呢樣野就真嘅,當年大波連第一套劇場版真係絕望到不得了,打到悟空癲癲得得,仲要流哂血。

依家就多咗CG囉,但畫面上係靚嘅我覺得,同埋我自己就比較鐘意新版大波連,起碼有人性啲。

但舊版林保全配大波連真係配得好好,啲神粹出哂嚟。

不過呢套新劇場版,我覺得唔多唔少有幫到龍珠超洗一洗底,暫時我覺得神與神同復活的Fuck呢兩套比下去,布洛尼呢套會好睇過哂呢兩套囉,又有比達王同巴達克呢啲睇。

冇計啦,始終有時都要就返兒童市場,佢點都冇可能好似舊版咁打得咁暴力又多血又性。

雖然我都想龍珠變返好似Eva咁血醒咁暴力。
其實有左維斯同比魯斯根本好難再寫到無力感
應該有...佢舖天蓋地式宣傳......好撚誇鳩張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞