[布洛尼+漫畫新篇 召集全體珠迷回歸]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
係,明哥啲畫風咁多年已經有好多高手模仿到幾乎一樣
香港幾時先上呀,好想睇
佢自己畫唔返個畫風
分鏡上豐太郎同某啲同人都幾好

不過無明哥當年咁簡潔有力
力之大會個做法好難會好睇,冇咩劇情可以講,只係回憶同講點打,點會好睇,下一章有故事應該會好啲
認同 分鏡暫時都係明哥較好
明哥龍珠既每場打鬥 我都係睇一次就明曬
非常清晰
回樓上小劍巴打
其實漫畫我覺得係正好多 感覺無咁多bug 之餘 同埋d打鬥都好流暢

認同你講漫畫無咁熱血 可能因為漫畫今次要調番轉追動畫進度
所以好多熱血位都只能夠輕輕帶過 同埋好多位都skip 哂 好可惜

同埋漫畫 輸虧在俾動畫劇透哂 搞到每次睇漫畫只係覺得睇下同動畫版有咩分別 無左好多刺激
希望豐太朗可以出番 完全版龍珠超 可以詳細番d 同埋加番復活的F同布洛利

同埋好撚憎龍珠超 悟空太多mode 基本上一篇一新mode
搞到無左種期待已久
佢最勁係簡單幾個分鏡
就令到成個動作流暢自然係腦入面識郁咁
由一開始就自己局限自己,時間短地方細,點會有好劇情
以前Z都係基本上一篇一新mode
真心以前少年篇打大會高質好多,依家感覺只係冇意義懶熱血咁打
比較好嗰集就係龜仙人嗰幾集
巴打都岩既 不過可能以前連載d時間耐d 所以感覺無咁密
同埋我係金髮派 所以對呢d 新mode 感覺麻麻
淨係身勝手之極意 黑髮版係正常d
講劇情一定係 娜美星篇
比古洛本身設定唔係勁過格比達好多既咩

依家又變左格比達勁D

另外想問下布仔依家出既係咪當年同一個人?即係鳥山明認同左佢呢個角色?
唔係同一個人,係reboot
我上網見人吹到佢心個疤痕係悟空當年龜波造成
唔好信content farm
但新布仔係咪設定都係傳說中超級撒雅人

即係格比達舊時打邪念波都係黑歷史

新格比達勁過比古洛
第一點,好似無提
第二點,係
第三點,無話勁過,兩個差唔多咁勁
唔該你ching
起碼都係金毛
但係依家每個mode都轉色
只要有心 個個都係傳說中既超級撒雅人
睇落舊布仔霸氣d
一名痴線佬 我就不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞