[布洛尼+漫畫新篇 召集全體珠迷回歸]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
同第六宇宙 馬尾妹最初果時一樣

唔識控制,失晒控
新版合體雜誌設定
兩個合體實力差唔多
但係 格比達 短時間內 > 比古洛
拉長黎打 比古洛 >~ 格比達
1.電影版完全冇提過傳超呢樣野
官方 布洛利最後個形態都係開到超一全功率

2.舊版電影不嬲計落平行時空

3.短時間勁過, 長時間比古洛勁返
但整體接近
其實點計都係比古洛勁d
耳環就算有時限都有1粒鐘
格比達點都係得半粒鐘
耳環都挨唔住比古洛嘅力量 連一個鐘都唔夠就會分左體
點樣拉長黎打
電影跟漫畫設定,超藍全功率冇未完成版咁曬體力
比古洛打zamasu果陣係用未完成版超藍,所以好快分體
不過耳環變超藍打一陣就分體
比古洛點拉長打,打唔夠5分鐘已經分體
超1 全功率 > 超2超3 超紅 超藍全功率?

日期都未有
最初龍珠
定義 超一係正常狀態50倍
超二係超一 2倍

如果正常狀態高 咁比超2, 超3勁唔出奇
咁點解可以打兩個超藍全功率?
其實傳超即係傳說中既超西,
本身變超西就係傳說先有,
比達講過布仔呢種形態可能先係真超西,
咁即係傳說入面既超西,
咁叫布仔做傳超/超西全功率根本一樣, 只係名黎
總之就係勁過悟空佢D既變身
當然你要話傳說入面果個超西可能仲勁咁都得, 話布仔係真超西都係聽比達講姐(力之大會比達comment 女大波形態個陣)
話時話, 大杜黑悟篇都有冇眼珠黃條加藍氣變身, 又唔知咩黎
慘得過香港 咩時間都唔知
佢係咁寫
雖然新版都冇咩倍數設定
但佢本身基底都勁你一千倍 你乘完幾十都唔夠佢高未解釋到
好似以前 佢一出世 1 萬 , 悟空得1
你要乘 1 萬倍先係佢普通咁
我覺得唔會,
網上FF根本仲好睇過真正故事好多,
例如黑悟空係悟天個諗法堅係ok,
佢會抄就唔會搞到咁
靈咩感,佢宜家求其up個超級簡陋既大綱,
之後東映自己搞架啦
超3係超1 300倍 或 超2 3倍
超神至少又3倍
超藍當超神2倍
超藍就係常態1800倍

Btw 如果鬥常態 比達悟空唔知贏唔贏到魔童
龍珠超佢兩個常態已經勁過以前超3好多啦
香港幾時上啊
你三月前有諗過去旅行既就不如度下去埋日本睇
無假+唔識日文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞