[布洛尼+漫畫新篇 召集全體珠迷回歸]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
好聰明⋯咁既絕世好橋都比佢諗到
同埋你要既野係xv隻game已經做梗,
無必要係漫畫又整多次
仲有同人
gogeta/vegito>broly>breeus
呢套戲講左啦
hero得啖笑
事實上根本就唔係正傳 最尾寫到悟空收皮 我細個果陣幾撚傷心
垃圾黎
我絕對唔撚建議龍珠玩多重宇宙,入面有唔同嘅悟空,依家Hero咪就係玩緊呢樣野囉。
都係個句啦
如果一早正式參考超時空烈戰都已經好好睇
其實開多重宇宙篇最重要就係可以廢物利用,已經有gt 同舊大波做底,已經可以節省左集數篇幅詳細講解其中一個字宙

Hero有少少膠既地方係有兩點,1.悟空竟然認唔到另一個未變超四既自己,2.冇解釋多重宇宙,觀眾一睇就覺得好外傳feel,只要正傳開個篇章係圍繞多重宇宙,就可以將大部份鳥山明唔承認既舊作廢物利用

最重要一點係,有d fans覺得gt好睇過超,有d fans 中意可以9成時間壓制悟空既舊大波

咁做就唔會白白浪費左d曾經用心製作既黑歷史,同比到某d fans一個交代
自己無道德話人道德撚真係十大笑話
悟空認唔到另一個未變超四既自己呢點唔太關Heroes事既
只係保留龍珠超弱智化設定

同埋如果佢肯做番20分鐘一集講番齊Game既故事一定好過龍珠超先
依家又cut劇場又打得唔算好睇
原本佢畫大波人設
但係依家攞人背景仲轉走埋舊人設
程度上都只係攞咗唔係佢創作既嘢

原本佢計劃悟空比達融合都係會喺原作出場,但係事實人設都唔係佢畫,名又未必係佢改,
不過樣同名都唔會有得大改,但係當初佢就係唔想撞角色先出比古洛,依家又推翻格比達出黎

之後布洛尼FullPower又話有大猿力量,機本上就係超四既概念

所以唔一定要佢創作先有得轉正既
睇完電影入來留個名
睇普通版定iMAX?
好J嗎?
一個死左3次既角色都要拉番佢出黎
拉佢出黎 當冇死過
比路斯預知夢的超西神其實係咪布羅利?
唔係
傻鳩
格比達 係鳥山明畫架
唔識野話人傻鳩
從來冇講過格比達係鳥山明設計
甚至最近先話過鳥山明係06年出DVD嗰時先第一次畫格比達
hero動畫出左
自在極意勁到
原來仲有新篇章
game唔知會唔會強化下xeno悟空柒達
依家自在極意感覺上仲勁過超4xeno比古洛
達哥點出賣Backup 佬啊
佢侵犯他人知識版權,比達哥叫停都叫出賣?
而劇場版《復活的融合》,上映時間是1995年3月,比漫畫比古洛公開時間遲好多。但劇場版製作正常黎講
起碼有半年時間,格比達依個角色應該1994年就做緊。鳥山身為原作者,自然事先知道劇場版的劇情和人物造型(東映有同佢匯報拎同意權)。
所以事實係漫畫連載到1995年1月,格比達劇場版正在製作緊,果陣漫畫的耳環合體在預告中仲叫格比達 ,係突然先改成做比古洛
所以唔好講格比達係東映作,漫畫當年差d都叫格比達
格比達 一定係鳥山明做啦好無?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞