信用卡討論區 (58) 迎接年尾消費旺季 發問前先睇 #1-#4

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
啱啱759買嘢,想用張新嘅中銀銀聯卡開光,諗住試下閃付
點知759有Paywave,但只係for Visa/Master,銀聯都係要插卡,仲要簽名
另外想問下,中銀信用卡係咪有手機APP?
我開咗網上銀行,成功登入,佢有得睇信用卡賬戶資料。但係開「BOCHK」呢個APP,用返同一個賬戶嘅username/password,明明入啱驗證碼,都話我輸入編號/密碼不正確。
我見呢度嘅巴打絲打啲中銀信用交交易截圖都係用APP,好睇過網上銀行。

Web版幫到你
唔知計幾耐
我10月頭申請, 10月中左右收到信話唔批 ,
跟著隔左一個星期收到SMS話批左
再過多3日拎卡, AROUND 一個月到,
我諗順利既話半個月左右
另外多謝埋樓上2位巴打解答
如果你登入到網頁版既網上銀行
其實Bochk 呢個app無可能登入唔到喎
不過你有無係網頁版既網上銀行-設定,開返啟動手機銀行先?
我都有相同問題 問過cs 如果得信用卡户口 用唔到手機app 個app一定要有銀行户口先用到
係覆POST冇幾耐,我就襟咗果個設設係
原來係要有中銀戶口先至可以用手機銀行
咁奇怪
唯有用網頁既手機版啦
屌 上個星期打去大貓hotline話reject咗白金
先走去申請DBS eminent
今日無啦啦SMS嚟話白金批咗

嚟緊有兩張新卡
買晒iPhone又訂咗好多旅行野
兩個月好難洗$13000刷迎新
如果你只有信用卡
就只可以入 web 版
用唔到 app 版
中銀 app 要有中銀戶口先用到
中銀真係同其他銀行與別不同。人地有信用卡戶口可以開網上理財,有網上理財可以用埋手機理財,但中銀又唔得 就連拎卡都要落指定分行。

我封領卡信最後星期六先寄到屋企……
易賞錢同百住追

其實每次出 promo T&C 都會寫幾時出回贈
一般係下一季季尾
e.g. jan feb mar 2018 >>> jun 2018
我係
一個星期左右搞掂
睇錯
我係大媽再申 icard

btw 應該唔 work
同一個 series 唔同 grade 應該唔比
我都覺得係因為係咁……
我又諗唔明,點解中銀信用卡同中國銀行(香港),明明分開兩間公司,但又逼人落分行拎信用卡 既然係兩間公司,又要用分行嘅員工去幫信用卡果邊做額外而多餘工作
係喎,我都係咁諗。仲要大媽鑽高級過白金,點解要高級果張後仲要低級果張?
用dbs omni個一按速付黎找卡數會唔會收手續費
Link左去恆生戶口
dbs black world master 同citi premier miles邊張好d ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞