信用卡討論區 (58) 迎接年尾消費旺季 發問前先睇 #1-#4

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
係 同埋專門店 好似
專門店係指網上都得?
打算申請cx ae elite
用cxrsvp code個個promotion係咪唔洗局簽$5000?

經MoneyHero申請定cxrsvp好?
cxrsvp附屬卡*2 有3000miles
平時申請附屬卡係咪冇miles架
其實只可以用係大集團?
不過都合理
係 同埋退一件要150 要正價野 唔可以減價 婚沙唔可以退

我個時申請第二張佢一開始打黎話share limit
隔一個禮拜又打黎話只可以一張
1. 延長保用 該產品必須帶有1-3年的保養
然後必須在實體店面(大集團的)購買 例如online apple store不受保? 其後的保養其實是claim保險賠修理費用?咁我買4年保養的怎計

2. 30日退貨 必須完整包裝 大集團連鎖店
並每次扣除$150的手續費 (換句話說要零售價超過$150的產品才受理)自行交予灣仔的中心 ?

3. 14日價格保證 要正價貨品 outlets連鎖店?

所有「賠償」都有限額
其實所有野不適用於小店細鋪?
打上ae問唔問到 cut卡夠12個月未
應該就問到嘅
有冇巴打收到hsbc sms話如果想重新分配2019最紅自主獎賞計劃要6/12前打去
乜唔係2019先再自己登記
咁快就要諗揀邊樣
匯豐打黎話俾張「最高級別的銀聯雙幣鑽石卡」我,想問呢張有冇人用緊?係咪真係最好?本身少係大陸碌卡,係訂住宿機票先用。有雙幣的話,普通食野買野同用ae,master 係大陸差別大唔大?
啱啱收到

唔改就唔洗理
自動適用舊設定
人人都會送 拎左幾年冇用過
有冇人會買Avios?
我就係想等有野買或者有優惠先揀
依家咁快就逼人揀
上個禮拜都係咁打來叫我申請,但我reject咗
Thx幾位ching
我又返緊工,老闆又係後面,咋咋臨聽完收線,都問唔到野
不過要迫住記最紅自主獎賞類別,咁煩都係不了
最後留返去倫敦
邊到嚟嘅風話 cx 會退 oneworld
大家好,想請教一下匯豐張銀聯雙幣鑽石信用卡好唔好用?
匯豐打黎話自動批左,問我要唔要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞