信用卡討論區 (58) 迎接年尾消費旺季 發問前先睇 #1-#4

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
on.cc東網專訊】星展銀行(香港)推出「幾分鐘出卡」服務。不論新舊客戶均可透過DBS Omni應用程式,最快於3至4分鐘内完成申請及批核DBS信用卡,並可即時以獲批簽帳額。

該行簡化「出卡」過程,只需香港身份證,無需住址或入息證明,便能以數個步驟於數分鐘內出卡並即時獲發簽帳額,再直接從DBS Omni應用程式將新卡加人電子錢包。
雖然d資料都可以係網上睇到,無咩所謂
相比其他行,無諗過hea到除左張卡同個半截信就咩都無
之前等足一個月批卡+個幾星期收卡為咩
冇收到
一個禮拜收到卡
想問下AE嗰無憂消費保障
係唔係一定要去門市買先至有延長保用?
online apple store 買macbook係冇?
上網搵到好似話智能手機唔保
依家係咪都係咁?

同埋嗰個14日內優惠差價係點樣?
有冇人用過?
咩卡先
想問下上次HSBC萬寧簽賬額外既Reward Cash回贈出左未???
我記得上次打去問 佢係話跟原先貨品有嘅保養再續 如果貨本身無就當然無呢樣嘢 至於電話就真係唔知啦

14日差價好似係你見到其他店舖平過你買個陣,就可以同佢申請,可能要影低做ref, 當然要計正價定價,唔係啲咩信用卡優惠有平個啲,同埋英文版本係寫”outlet”,姐係細舖未必計,詳情最好打上去問
有大陸親戚黎買金
一炮過攞張premier碌左2萬幾
食到1500蚊現金券
好似花旗咁,佢都可以即時初步話批卡,批埋信用額
但CHECK完TU之後都,可以寄信比你話拒絕申請
咩promotion
係……

話說噚日用張中銀卡去試下閃付,用普通果啲機拍卡
居然光速完成交易,仲快過新出有PayWave嘅Eminent少少
之前仲聽好多用家話中銀卡經常閃付失敗
master card
簽10000 有500連卡佛
簽25000 有1000惠康加500連卡佛
有無人用an機 google pay成日都失敗
我諗緊係咪我手機既問題
會唔會學埋citi 唔夠年薪秒reject
但dbs係有咩limit ,可以即時買野wo
好大機會係你手機既問題/ 拍錯位
10月9號申請11月13號先批
乜野通知都冇
都唔知幾先收到卡
[u]
咁應該係我手機問題
部仆街nokia 真係無撚用 先買左幾個月
我估唔係拍錯位 因為自助機 我左拍右拍慢慢拍都唔掂
可以Check吓你部Android機嘅NFC位置先
部部唔同位置
段新聞講到可以即時加落apple/google pay到用
有無巴打實測試下開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞