信用卡討論區 (58) 迎接年尾消費旺季 發問前先睇 #1-#4

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我都係貪想儲張直嘅先揀直,其實睇圖覺得紫色靚啲。遞交申請後睇呢度啲留言先知原來直卡講緊係個賬戶編號同有效日期係Print係張卡度,而唔係好似橫卡(以至其他信用卡)咁有突字效果。。。
Anyway,如果cut完,過6個月冷河都再批多次同一張卡,可以食多次100%回贈嘅迎新+儲另一款卡就係爽。
批唔批就唔知
想參考下個issue date
兩張都儲晒,最喜歡橫卡
今個月3號申請咗星座卡
啱啱睇check咗tu
有望月尾批卡
咁快,我上個月尾申請都仲未批
批咗大貓白金但未收卡
上網見最紅登記完咗
有冇得打去hotline登記返
乜唔係check完tu一個月內一定批㗎咩
我之前幾張卡都係咁
新手想問下
嚟緊出年一月去日本,依家揸住CV,諗住share limit開多張,BWM同Eminent心大心細緊,
依家暫時睇到兩張卡個分別就係儲miles/現金回贈?
想問下去旅行呢兩張邊張好啲,例如外幣?
同埋如果依家開定驚唔驚下年啲優惠會轉?
Android root 機之後喺以下路徑抽出嚟
/data/data/com.google.android.apps.walletnfcrel/cache/image_manager_disk_cache
why not both?
可以一次開兩張咩?
同埋係驚依家咁遲出,出年啲優惠會轉,變咗廢卡
可以

廢咗咪一年後cut
我驚依家兩張一齊開唔批,到時旅行乜卡都無
再加上呢排dbs批得咁慢,會唔會出唔切
定係現有客戶會批得鬆手啲同快啲?
我張星座
9月20 check TU
9月21 批卡出信
10月20先收到信拎卡
月尾批卡你諗下好啦
SC 過完冷河原來未必再批架 仲諗住打去cut 卡換橫個張添
果位巴打可能係例外
好正常,邊會咁好死
現有客戶乜都唔會睇
即批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞