信用卡討論區 (58) 迎接年尾消費旺季 發問前先睇 #1-#4

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
啱啱收到百老匯嗰七百分
傻啦 以前啲po個個都討論點玩點玩
依家難度提升咗 金額少咗 玩唔到咁高額嘅basic user喺度眼紅人
其實既然個個都知點玩電子錢包
點解仲要圍繞住依個 topic 講落去呢?
佢用信用卡乞到番嚟份錢真係跌都跌咗啦
仲要紅字大字覺得人地眼紅佢
令我諗起當年 Steam PayPal 優惠個單野
放60萬資產都彈我
hsbc vs 到底想點
係咁叫我出白金
早排免費大抽獎就送
而家夠資格又唔批
有無人知citi cash back係咪真係要簽夠10萬先免到年費
10萬真係簽唔到咁多
Sc am卡個迎新里數幾時會有?
上個月拎黎碌iphone之後唔見有
想問下我依家有3張卡 分別係 enjoy 卡 ,DBS black world master ,同埋匯豐銀聯雙幣鑽石卡

日常生活點用最化算?
以我自己理解係
匯豐銀聯雙幣鑽石卡係旅行用多
Enjoy card 美心集團用多
DBS black world master 刷電子錢包用同平時買野用

同埋繳費應該用邊張好?

請各界大佬賜教
HSBC 銀聯外幣收1%(原罪黎)

繳費=ENJOY
其他用晒Black
除左某部份卡有優惠先用佢地
大多數嘅迎新都係三、四個月之後先出,可以睇睇T&C
請教各位巴打:
有咩銀行可以接受一個月 Part time 糧單申請卡?
Thanks
想請問下成日見人講銀聯信用卡開光/圈存其實係點解?
Google都搵唔到確實解釋
有冇巴打用渣打張ASIA MILES
想問下佢個迎新優惠 「首$7,500有$0.5=1里」 係點
我睇月結單,佢計左我$6/里
我係鋪頭買野碌卡既
https://www.mrmiles.hk/%E6%B8%A3%E6%89%93asia-miles%E4%BF%A1%E7%94%A8%E5%8D%A1%E9%A3%9B%E8%A1%8C%E9%87%8C%E6%95%B8%E8%BF%8E%E6%96%B0%E5%84%AA%E6%83%A0/
睇呢個網話迎新認可簽賬包括零售購物簽賬
係佢冇當我迎新定唔包?

利申:第一次玩信用卡, 問左ON9野唔好屌咁大力
咪就係用實卡碌一次交易先,之後用閃付會順啲
你睇下樓上#139 答唔答到你
唔屌你,新手唔識好正常,不過你睇睇迎新獎賞個條款先,唔明再問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞