信用卡討論區 (58) 迎接年尾消費旺季 發問前先睇 #1-#4

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
唔係
係銀聯,年中先做過
cx ae大概幾耐會拎到卡,三月中要簽一筆大數,幾時伸請好
你由申請到收卡幾耐?
一星期內
仲要計埋匯率價
銀聯會係貴過visa
玩左回贈一個月 覺得都係儲am抵d
如果換歐美business其實幾抵屌
短程就自己買機票算

岩岩用scsc簽左2萬都係回300蚊

當出條英國biz加prem econ混艙好似都係80k 加2500左右tax 即係碌48萬就得

現金買要接近25k 用scsc要碌成百幾萬
想問下如果本身有wewa卡
除咗BOC I-card仲有冇咩學生申請到嘅卡係回贈都高㗎?
我都係里數初哥, 最近半年先開始儲MILES, AVIOS同AM雙修,同時也玩HSBC RC 回贈

有時冇得計到咁盡, 都係當BONUS隨緣
三修

AM玩假單程, AV補去程/回程, ANA換日本旺季
借問聲wewa可唔可以入定錢黎買野?

而家用緊佢個app 見到入左錢會加個可用信用額 而信用限額就不變
如果情況係: 信用限額< 件野價錢 < 可用信用額 咁既話仲碌唔碌到?

唔該
可以
有冇人知電器鋪可唔可以分2張信用卡比錢?
即係買$10000野
$5000用a卡
$5000用b卡
我之前咪話咗
sc
有冇巴打可提供scsc 高清無碼相?
借問聲wewa可唔可以入定錢黎買野?
而家用緊佢個app 見到入左錢會加個可用信用額 而信用限額就不變
如果情況係: 信用限額< 件野價錢 < 可用信用額 咁既話仲碌唔碌到?
唔該
可以

巴打都試過入錢買野?
之前打過上去問
做乜咁睇唔開
你用返前幾個月糧單咪得囉
中銀i-card係咪無晒戲飛換, 之前25,000換2張UA都幾抵屌, 依家得返$100回贈...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞