今日睇Bigbang演唱會既人真係慘過做雞.....

471 回覆
499 Like 17 Dislike
吉吉子龍大王真係極品 讀完中學未
吉吉子龍大王真係極品 讀完中學未

小朋友應該訓左覺
啲live難聽到
垃圾韓狗

Metallica 邊撚個呀?咁老餅嘅
Bigbang 型囉唔該

創造音樂同侮辱音樂都唔識分去檢查聽力啦

價錢依樣野係睇公司想賺幾多 認真覺得佢地公司係愈來愈過份 亦高估左BIGBANG嘅價值 由2012年最高1288 之後1688 1888 今次2180

Metallica本身唔係Pop 要同BIGBANG嘅Pop music比較好難 咁如果同返美國 One Direction比咁樣 我認真覺得100%係BIGBANG贏曬
其實要企住睇show已經好on9,畀錢罰企

又唔好咁講
極大部份外國band 都有standing area
企位係high 好撚多

今次On9係大會 搵DJ一直打碟等都好呀 屌 喺出面兩個鐘鳩等 入到去又等 真係好撚on9

又唔好咁講
極大部份外國band 都有standing area
企位係high 好撚多

今次On9係大會 搵DJ一直打碟等都好呀 屌 喺出面兩個鐘鳩等 入到去又等 真係好撚on9

聽講今日情況好左好多
啲live難聽到
垃圾韓狗

Bigbang live喎⋯⋯真係難聽?定你本身已經覺得啲歌唔好聽

唔係咁既意思,只係話每個人對音樂既喜好唔同,但點解要將自己唔岩聽既音樂踩到地底泥,或者注入自己對韓國既唔鍾意入去音樂其中呢?
韓國有啲音樂的確係煩,鳩,但總有例外,一個再極端再差既地方,總有佢僅餘既好音樂。就好似香港樂壇已死,但總有國腎同陳柏宇係例外。而我個人就認為,韓國既話會係bigbang。
當然,真係唔需要每個人去認同同鍾意佢地,但同樣,如果有人係又踩唔係又踩你鍾意既音樂,我相信你都會去捍衛

但總有例外
Ok you win
得啦得啦
韓國世界第一
big bang 世界第一啦
得未呀:o

難道你真係覺得香港樂壇已死=國腎陳柏宇係垃圾?你答我呢個問題

你嘅例外唔等於我地都覺得例外
被害妄想到要迫人認同bigbang係萬中無一嘅例外,kpop嘅清泉真係忽忽地
得啦得啦
韓國世界第一
得未呀

唔係咁既意思,只係話每個人對音樂既喜好唔同,但點解要將自己唔岩聽既音樂踩到地底泥,或者注入自己對韓國既唔鍾意入去音樂其中呢?
韓國有啲音樂的確係煩,鳩,但總有例外,一個再極端再差既地方,總有佢僅餘既好音樂。就好似香港樂壇已死,但總有國腎同陳柏宇係例外。而我個人就認為,韓國既話會係bigbang。
當然,真係唔需要每個人去認同同鍾意佢地,但同樣,如果有人係又踩唔係又踩你鍾意既音樂,我相信你都會去捍衛

幾矛盾
口口聲聲話捍衛音樂
你知唔知有份搞死本地樂壇既佔大多數係泡菜迷啊將泡菜文化吹捧到咁既地步
香港果d新晉組合有樣學樣 又咪俾人屌到開花
你地班泡菜迷呢頭叫支持本土音樂 轉頭繼續捧泡菜歌
真係想知呢d係咩心態

聽講今日情況好左好多

正常應該要啦 琴日我九百幾號 都可以企到第二排就知幾on9

但總有例外
Ok you win
得啦得啦
韓國世界第一
得未呀:o

難道你真係覺得香港樂壇已死=國腎陳柏宇係垃圾?你答我呢個問題

你嘅例外唔等於我地都覺得例外
被害妄想到要迫人認同bigbang係萬中無一嘅例外,kpop嘅清泉真係忽忽地

下,我冇迫 我已經話左 你唔需要覺得係例外 我只係舉出自己諗法姐,不如你再睇多次我打既野
得啦得啦
韓國世界第一
得未呀

幾矛盾
口口聲聲話捍衛音樂
你知唔知有份搞死本地樂壇既佔大多數係泡菜迷啊將泡菜文化吹捧到咁既地步
真係想知呢d係咩心態

如果你覺得支持本土音樂=只可以聽本土音樂,咁你嘅音樂世界都唔會廣闊得去邊
得啦得啦
韓國世界第一
得未呀

幾矛盾
口口聲聲話捍衛音樂
真係想知呢d係咩心態

有競爭先至有進步
不過我認同既係,香港近年一直冇乜自己既文化 係sad既
我反而覺得香港樂壇搞成咁係新人未訓練夠就上左台,同埋娛樂公司唔肯dum高成本出黎,不過各有各睇啦
同埋我韓國淨係聽bigbang,上面我都講左,我覺得係例外,而香港既音樂我都有支持,聽音樂既野冇話支持左呢邊就等於唔支持另外嗰邊架嘛

幾矛盾
口口聲聲話捍衛音樂
真係想知呢d係咩心態

如果你覺得支持本土音樂=只可以聽本土音樂,咁你嘅音樂世界都唔會廣闊得去邊

巴打快一步指出左我都諗緊既野
歌詞重覆其實唔係問題(PF果堆連歌詞都唔多句),音樂LOOP都冇咩問題(Kraftwerk果D)

老老豆豆唔係話韓歌差但係我覺得係太overrate咗,編曲既技巧唔夠唔關口味事

聽講今日情況好左好多

正常應該要啦 琴日我九百幾號 都可以企到第二排就知幾on9

你睇2188?我唔捨得比咁多睇

ON9仔你幾時見我反本地?
本末倒置既ON9仔

可能係聽泡菜歌既副作用
個人short 撚左

聽得泡菜歌多係咁
成堆狗柒下柒下入黎比人撚

俾人一直撚緊都唔知
仲要理直氣壯駁嘴

所以話睇韓蓄既智力低於70係冇錯

幾矛盾
口口聲聲話捍衛音樂
真係想知呢d係咩心態

又一隻被泡菜迷到short 左既狗
你柒少陣啦
你邊閪隻眼所見我話支持本土=只可聽本土野啊
我講緊你班人有幾矛盾啊
真係 有時係要俾人屌先醒 最怕係屌極都唔醒
我相信我既音樂世界絕對比你廣闊
我諗你最多係局限於韓流

幾矛盾
口口聲聲話捍衛音樂
真係想知呢d係咩心態

有競爭先至有進步
不過我認同既係,香港近年一直冇乜自己既文化 係sad既
我反而覺得香港樂壇搞成咁係新人未訓練夠就上左台,同埋娛樂公司唔肯dum高成本出黎,不過各有各睇啦
同埋我韓國淨係聽bigbang,上面我都講左,我覺得係例外,而香港既音樂我都有支持,聽音樂既野冇話支持左呢邊就等於唔支持另外嗰邊架嘛

所謂跟風咪又係你班人造成囉
個個有樣學樣 最終咪收撚哂皮囉
真係好笑 第4頁就有人用兩隊野做比較 第3頁仲有yoshiki
我遲入黎 cm 先放得後
反而俾人屌亂做比較
麻煩睇撚哂d 留言先啦
下下唔知頭唔知路衝出黎柒

好煩呀你 完未

老實講你聽過bigbang幾多首歌先
若果淨係聽過首bang bang bang 就話垃圾就武斷左d喎
歌呢d野睇人架姐
有咩標準可以判斷bad唔bad taste先
人氣? bigbang起亞洲甚至國際上都好紅
(理性討論,唔好開口埋口又韓畜又剩,咁樣同強國人無分別)
利申韓國方面淨係鍾意bigbang

紅就代表好嫁啦?

睇你點定義好啦,但一定係成功既音樂🙊

咁你唔聽psy? 一首歌已經紅過晒佢地全部啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞