今日睇Bigbang演唱會既人真係慘過做雞.....

471 回覆
499 Like 17 Dislike

睇你點定義好啦,但一定係成功既音樂🙊

咁又係既 多得有你地呢挺受眾先撈得掂

自己唔鍾意聽就係垃圾?
一味主觀話人地音樂垃圾 fans垃圾
做乜鳩

Big band d 音樂都唔撚垃圾?

自己唔鍾意聽就係垃圾?
做乜鳩

噪音都唔係垃圾?
一堆重覆音調鳩叫

自己唔鍾意聽就係垃圾?
做乜鳩

如果佢地唔係韓國人,唔係韓文,你絕對唔會話垃圾
我覺得 bigbang真係有別於其他泡菜組合

自己唔鍾意聽就係垃圾?
做乜鳩

曲詞唱都清一色垃圾
冇內容,多重覆,冇意思
純粹岩音就填上去呢D都叫音樂

自己唔鍾意聽就係垃圾?
做乜鳩

有外國出名傳媒肯定既垃圾極都有個譜既....
其實可以話係taste既問題,而家評審既準則變左
正如結衣咁靚女去到以前既年代未必被認為係靚女 因為評審準則變左...

自己唔鍾意聽就係垃圾?
做乜鳩

有外國出名傳媒肯定既垃圾極都有個譜既....
其實可以話係taste既問題,而家評審既準則變左
正如結衣咁靚女去到以前既年代未必被認為係靚女 因為評審準則變左...

以前唱粵曲咬文嚼字,sam hui出左流行歌用廣東話做歌詞變到好紅
但係d人唔會話垃圾歌詞亂咁塞,好多港豬聽垃圾呢類說話
可能因為觀眾接受能力比以前低左,守舊左...

自己唔鍾意聽就係垃圾?
做乜鳩

噪音都唔係垃圾?
一堆重覆音調鳩叫

邊到係重覆音調鳩叫?
可唔可以唔好淨係聽呢幾年最hit嗰啲bang bang bang就做武斷
要唔嘈既歌佢地大把
舉下例子,好多年前既lies,近年既if you或者let's not fall in love,甚至係最新既last dance,都係唱出黎既

自己唔鍾意聽就係垃圾?
做乜鳩

曲詞唱都清一色垃圾
冇內容,多重覆,冇意思

最新嗰首last dance夠意思未?
Bigband 咁既垃圾團學人擺大排
Metallica 真正大團都只係遲大約4個字就開場
最重要係個個守秩序

自己唔鍾意聽就係垃圾?
做乜鳩

曲詞唱都清一色垃圾
冇內容,多重覆,冇意思

呢d垃圾擺撚到明係用音樂做賺錢工具 呃班腦裝屎既濕鳩
聽呢類閪野 我寧願聽教會歌
最重要係個個守秩序

鳩完未⋯⋯乜野大牌
遲開show係因為已經夠鐘開show既時候 因為主辦單位人手唔夠 搞到觀眾仲未入曬場
點睇都係主辦單位安排得有問題啦下話 ?關bigbang咩事

曲詞唱都清一色垃圾
冇內容,多重覆,冇意思

到底你除左bang bang bang仲聽過乜歌
最重要係個個守秩序

平心而論
而家有幾多人識metalica
時代不斷變
唔中意唔可以否定人成功
咁同d廢佬只會話當年無分別
仲有bang bang bang 好好聽
一式一樣既廣東歌慢歌 旋律講真咪又係差唔多
變化仲少 我會聽都只係因為有親切感
幾時有快歌帶動到氣氛 無國界咁受追捧
井底之蛙

曲詞唱都清一色垃圾
冇內容,多重覆,冇意思

到底你除左bang bang bang仲聽過乜歌

未聽過晒啲歌:你都未聽過晒啲就評論
聽過晒啲歌而批評:咁你又聽,唔鍾意咪唔好聽宇宙大爆炸啲歌囉

我覺得出道初期嘅haruharu好聽少少 其他都係垃圾 bang bang bang係垃圾代表作啦
仲有bang bang bang 好好聽
一式一樣既廣東歌慢歌 旋律講真咪又係差唔多
變化仲少 我會聽都只係因為有親切感
幾時有快歌帶動到氣氛 無國界咁受追捧
井底之蛙

人唔笑狗都吠
話說坐前面位個港女同事今日去睇Bigbang演唱會。

佢話,7點鐘開場,企位要2:30開始入場,要喺大陽底下曬幾個鐘,又要check袋唔比帶野飲野食,仲要忍尿半日......最慘係睇埋張相......

真係100% match

咁撚慘就咪撚睇啦,比$2188去受罪
話說坐前面位個港女同事今日去睇Bigbang演唱會。

佢話,7點鐘開場,企位要2:30開始入場,要喺大陽底下曬幾個鐘,又要check袋唔比帶野飲野食,仲要忍尿半日......最慘係睇埋張相......

真係100% match

咁撚慘就咪撚睇啦,比$2188去受罪

禁貴!去動物園睇馬騮算
最重要係個個守秩序

平心而論
而家有幾多人識metalica
時代不斷變
唔中意唔可以否定人成功
咁同d廢佬只會話當年無分別

咁我就真係唔識今時今日既音樂
覺得就到個音就塞字入去 歌詞同成首歌意義何在?
我真係想知依家既時代 有咩因素同用咩心態造d咁既音樂出黎
笑撚死 比錢買難受 睇完一肚氣排緊果陣比咁多錢 又無理由走左去 就等幾粒鐘 2017 最好笑既笑話
一句講哂
Bigband 打手自動舉手啦
我批評呢班人關你閪事咩
如果係有料 使閪俾咁多人插咩
成班韓狗撚 俾人由個腦洗到落屎眼

自己唔鍾意聽就係垃圾?
做乜鳩

曲詞唱都清一色垃圾
冇內容,多重覆,冇意思

咁你即係聽過哂bigbang所有歌啦
睇埋歌詞翻譯
比fans更了解bigbang
好野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞