[I/A] Marvel Battle Lines 決戰前線(1) 經期女俠大戰奇妙博士

560 回覆
7 Like 1 Dislike

MARVEL BATTLE LINES:
簡介: 卡牌對戰遊戲類, 含過三關、戰棋元素

官網: https://www.marvelbattlelines.com/n-launch

唔撚洗首抽, 無一張卡係屈機到完全需要靠呢張卡先玩到, 另一方面一張卡勁都需要成副牌組配合, 跟本無可能抽哂成副牌。

另外呢隻GAME算好佛心, 送好多鑽石,你玩哂啲模式基本上都會送好多牌比你。課唔課都唔會影響好大,因為卡牌組合有限制,唔係落哂勁既卡就等於贏,要配合牌組就需要取捨

如果小課建議課升級包78蚊 其他無咩特別就唔好課了 (一定要係30LV之前先買到, 30LV之後就無得買)

玩法:
1) 每人有四張卡起手, 每副牌組有12張牌, 有兩種類別既牌 分別係動作牌(魔法卡) 同埋角色牌
2) 每張牌既右上角會有能量費用顯示, 表示你需要幾多能量先可以召佢上場, 每副牌組必定要放3張0費既角色卡 其他不限, 而能量就係每回合隨機生成係場地上面
3) 場地係3X4格仔, 每回合可以出「無限」張動作卡, 但係只要你一召喚角色或者移動角色 就會視為結束回合
4) 角色卡有唔同既能力, 無法詳講, 主要都係「每回合疊血疊攻」、「向某方向造成傷害」、「變身」、「每回合造成隨機傷害」.....仲有好多
5) 點先可以贏? 就係需要過三關, 必定係打橫三/斜三/直四 記得打直唔可以三個

**注意, 動作牌只能用一次(除了用黃蜂女主戰者可以25%機會回收之外)
而角色牌死左之後會番番你牌組入面, 之後你換牌可以換番佢出黎
換牌係好易換中 因為得12張牌

牌組建議:
3張0費(必定), 3張動作牌, 3張1費,[ 2張2費, 1張3費 ] / [ 3張2費]
至於點先為之勁既牌組就下面討論 因為大家抽既牌都唔同 好難一概而論, 而且有好多都類近功能但又唔完全一樣既牌 所以都係大家分享下

總而言之
0費作用係搶能量搶資源 唔好拎黎頂人地 因為太低血 一下就比人秒
3張動作牌係要做到單清 群清 有一張必須就係收集能量
1費作用係用低費解對面站場角色 同埋搶資源
而2費3費係你牌組既核心牌, 因為主要係靠2費3費黎收對手皮

如果一張卡除左可以做到以上既功能, 再外加少少壓力比對手 就係一張好既牌 例如drex she hulk 呢兩隻高血, 除左2費係殺著之外, 每回合都會疊攻疊血, 對手唔理佢就會愈疊愈大隻 唔解唔得

又例如經期女俠 高血到用鷹眼2費單解都射唔死 浪費人地大量既資源去解佢 唔解佢 佢一移動又會變雙倍攻 一連線基本上一個都

1001 TEMPLATE: https://docs.google.com/document/d/1O5ubnnuoe5IKcBvyqRkjQ2o7l6lNqE1LS1FntASrA4k/edit?usp=sharing
Lm
補埋遊戲畫面

THX 巴打下次加番落去個template

BTW 佢啲動態漫畫都好高汁
Lm
第5點應該改一改?

贏係扣哂對面既血,而連成一直線先可以發動到攻擊
lm
你岩
你岩
你地打到邊? 有冇人加好友隻抽下

User name : C63GT
競技level5 冇咩時間打
上6啦 有thanos送
未上到呀 有時一場打成幾個字 慢慢打算
用緊咩隊?

對戰下 C63GT
哇出左經期隊長 好撚正 正想用佢換走隻蜘蛛仔
但兩隻三費就難用少少 定係換奇異好
有無邊度有得睇拎唔同隊長既條件?
鳩砌 pvp有時間先 我而家pvp都係打完日任就算
已經唔記得點拎 正常封頂(30lv)+特殊關全清應該拎得哂, thanos就要競技場level 6
感謝
thanos好好用個人覺得
ironman係第二

不過好多人用黃蜂女, 可能我黑仔 成日都回收唔到啲卡....
d技除左蜂女同thanos,其他果d我都覺得冇咩用 我thanos又未拎,所以就用蜂女 25%中一次已夠 如果打挑戰賽用毒魔都ok, 打到後面得返幾百血都係比人秒,用毒魔加100攻仲好
我打挑戰都係用thanos,
其實用iron好好用因為佢會變多勁多資源

另一個好用係starlord 好煩其實, 佢召一隻出黎無啦啦多左少少血 解唔到佢啲怪
屌成日唔記得睇thanos儲齊左6能量
之後全場高血角比佢清撚左 LOL

但我無放棄到
我一路玩落去 結果係贏撚左既
我成日覺得ironman整d資源出黎益埋人地
starlord我轉蜂女之前都用開佢,都算好過其他角既
無呀 佢係自己戈TURN先會變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞