覺唔覺香港人去旅行黎黎去去都係within亞洲

389 回覆
46 Like 761 Dislike
我去親都係within銀河系
歐洲亞洲都玩過 都係鍾意去亞洲多啲
利申歐洲留學生
窮人又要去旅行係咁
你覺得去親歐洲玩3個星期你自己睇法

我自己覺得2星期都夠

時間絕對唔係咩問題

唔好講到歐洲好難得機會先去

人生咁長,而且世界咁大

無必要去一個遠既地方專登玩咁耐
我家陣係歐洲回緊你個post
飲食掛我諗
眼光唔好咁窄
去東歐食隻豬手食隻鴨飲埋酒平到你唔信

嫌東歐cheap呀?落少少南歐食個pizza先一百幾十

都嫌cheap?上少少瑞士幾百蚊食個芝士火鍋有麵包有薯仔食到你唔食

仲嫌cheap既上埋冰島超級市場一包羊扒先百令二百蚊

講住既一樣大把選擇,平又有貴又有

真係幾on9先講得出去歐洲食又貴住又貴
去一轉瑞士
我怕你已經唔想再去台灣韓國呢D垃圾地方
要環遊世界一圈先叫旅遊?
小學雞咩 去得愈遠就愈勁
咁瑞士有咩咁好 邊度好過曬亞洲
好撚井底蛙

去少轉日本去歐洲啦
關井底之蛙撚事咩
唔好以己度人啦ching
去歐洲需要錢+時間
唔通飛20hr,玩兩日又搭飛機翻香港咩?
起碼玩兩三個星期啦!
去亞洲只需要錢

香港人哪有咁多假期咁多時間?
你就唔好以己度人啦ching

個個好似你咁返西工得十零日AL咩

[url]http://仲有去一次歐洲.IE[/url] 10日3皮野對一個做野既人負擔唔到?

邊個邊句提到有人負擔唔到三皮?
我上面話,無論亞洲定歐洲,都需要錢,但去歐洲仲需要更多時間喔ching
文盲?

我就未翻工既,暫時讀緊書
如果有長假期,我覺得比起用個假期去歐遊,有更多更值得既options

利申,去過歐遊一個月,用自己錢
你覺得去親歐洲玩3個星期你自己睇法

我自己覺得2星期都夠

時間絕對唔係咩問題

唔好講到歐洲好難得機會先去

人生咁長,而且世界咁大

無必要去一個遠既地方專登玩咁耐

兩星期三星期差好多?
你繼續打飛機啦你d reply好撚低質
我屌你都費事
每個人都有自己放假享受既方式
但唔好咁無見識開口埋口都話歐洲貴呀呢呢路路
On9
其實去旅行個個人都唔同目的,興趣又唔一樣,去歐洲美洲好高人一等咩
大部份人旅行多數都係去附近國家多
我又唔覺鬼佬會成日飛去亞洲玩
識好多美國鬼 美國都未離開過
你話學生 離地撚 退休人士就有時間去個long trip
事實上大部分人都係近近地玩下放鬆下
一兩年先去一個long trip
去個歐洲就當自己唔係井底之蛙
去歐洲同去日本埋單條數其實差唔多
覺唔覺樓主旅行嚟嚟去去都係within地球

好撚井底蛙

去少轉歐洲去太空旅行啦

唔好以己度人喇ching

個個好似你咁返啲西工得幾皮野個月咩

去轉太空 2個禮拜幾千萬美金對一個做野嘅人會負擔唔到?
講到自己好似高人一等咁
人地去邊關你撚事咩
下次唔通又出個post話唔去南北極就係井底之蛙
都痴撚線
歐洲咁危險,成日見到當街比人搶野不了
咁如果淨係去過歐洲未去過亞洲係你眼中算唔算井底蛙
唔好咁講呀,樓主陣間又話你井底之蛙架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞