覺唔覺香港人去旅行黎黎去去都係within亞洲

389 回覆
46 Like 761 Dislike
咁你咪唔好撚去日台囉
而家我就係驚偷野打劫難民多過地震係咪咁都要你管
中南美 東非北非都屌打東亞
冇諗住管您 但只係指出外國人去旅行心態同華人去旅行心態
even反日我都會欣賞日狗肯explore世界 做世界公民個心態
但唔好用無知同唔敢走出comfort zone黎自同寸咀

1.睇下新聞就標籤人地成個國家
咁您唔好怪外國人標香港人=中國人
因為佢地都可能只係用幾句網上言論了解您

2.緬甸 哈薩克 越南已經係近近地可以令您走出comfort zone接觸唔同文化而又安全ge國家
唔好懶醒拋幾個中東國家就=我講走出comfort zone ge意思
Syria 有內戰 yemen我唔清楚
我唔會叫您去syria亦唔會叫女仔自己去印度

日狗同台狗係安全 但悶到仆街 同歷史因素 去過一兩次就不了
我就見旅館比人劫殺偷野非禮老強既新聞多過地震死痴線佬殺人既新聞啦
你搵唔到係果個地方既樂趣咪唔好去,去果一二次就話人地文化同地方同香港一樣到底係邊個無知
走馬看花個個地方去下就叫了解人地文化explore 世界,笑唔笑死人

我就用獨立廁所做criteria
search下星期六 最貴個日 ge雙人房
根本近amstelven(唔知有冇寸錯)已經有800蚊晚
什至搭20分鐘火車 去harleem 住已經500有交易 計埋火車飛兩個人來回9歐 都係around 6-700

如果您識搵 ams有間係市郊叫het Amsterdam bos
400蚊晚已經有雙人房 出面仲有池塘有兔仔鴨仔睇
去個旅行都要講人生意義走出comfort zone真係攰撚到
同小學雞放假要做功課一樣咁on9,放假就放假啦
咁會高尚d,人地去個旅行就可以搵到人生意義,個幾月返黎可以超凡入聖
樓主假膠又搞到好多無知現形
根本去歐洲就可以好平
去一個月用2皮已經可以好好洗

至於安全個d我都廢事理佢地
自由行去旅行都去到好似跟團咁
咩都要跟足自己要求先去得
連東南亞都要標籤就唔好學人講歐洲危險啦

返深圳仲危險過去東南亞歐洲
全個強國咩人種都係晒深圳 深圳又冇文化野睇
班港豬咪又個個星期去玩
係都去廣州啦

有時唔係想幫女人講野
而係去歐洲根本可以好易好安全好平
某d連登仔就話港女去歐洲係晒命同咩性解放

根本您地就標籤左個地方

唔通外國人去香港、東南亞旅行 佢地會被人標籤晒命、懶叻?

華人去旅行同其他人去旅行個意義都唔同
樓主假膠只係搏屌

好簡單講
8成香港你去旅行只係為左搵個安穩地方避開香港ge沉重壓力 比自己做大爺嘆世界

西方人,什至其他人去旅行係真係想比自己有新體驗或者relax度假 比自己嘆世界

如果係前者
去南丫島仲好享受仲方便啦
講緊文化氛圍
您係咪盲左?
日狗文化同香港相近d定泰國美國文化同香港相近d呀
講緊文化氣氛 同城市無關
一句講晒
您會覺得去日本ge文化差異恐懼感大d定係去美國泰國非洲?
劉度您係波台假膠就唔好屈人
我只係去過歐洲同東南亞
同被迫同屋企人朋友去中日韓台
下站南美
絕對唔覺得歐洲比起東亞危險程度可怕得去邊度
我個日本係mk仔女
mk個起源就係日系
覺唔覺憐燈黎黎去去都係啲無質素嘅post
去歐洲唔睇教堂都大把野睇
歐洲文明建立左美國 建立左澳洲加拿大新西蘭
連您崇ge日狗都係要學歐洲黎達致今日ge成就
關耶撚咩事
睇下點解法國可以搵黑人揸巴士而強國唔會搵西藏新疆人處理交通
香港咁多南亞人識廣東話但絕少出現係服務業都可以睇我出點解法國過去現在可以成功而強國同香港唔得
東南亞 越 泰 馬 ge菜式真係平靚正
記得外國揀世界五十大菜餚 泰國好多上榜
每個人都有自己旅遊方式,點解係都要將自己一套強加人哋身上
一句講晒
香港人去台灣日本定係歐洲個文化差異會大d?
係香港周街都有日本野買壽司食 夾公仔機 動漫野日系服飾
您係香港試下用十分鐘比您係街搵一樣東歐野呀

笑死唔笑死呀?
係啦 繼續用無知仲藉口
上面已經講緊唔好用新聞黎認識世界
真係用自己眼睛腳步去探索
您仲同我講新聞

您用新聞認識世界冇問題
下次有外國人標籤您香港=China
有人叫您fucking Chinese您唔好嬲豬
因為佢地有d人都可能同您一樣 用部電腦看世界
所以咪話香港人慘過做狗
去旅行都只係為左避開壓力 比自己做大爺
咁點解唔去南丫島

利申
您請我去 日韓台同南丫島我一定揀南丫島
係囉,唔好用新聞認識世界,我去認識日本又唔比
定係你覺得媒體睇到既日本就係認識左
仲要話香港搵到壽司夾公仔機毒撚野就同日本一樣咁無知
我係咪可以話落左老蘭去過d教堂就去左歐美遊
前英治屬地,我真係唔知邊度文化近d
美國比幾個國家同時霸過
講到好似得英國治過咁
美國人當體育做商業
食野又求其
多黑人拉丁人
d人又率性得多
英治就文化相近
咁瓦努阿圖牙買加一定同香港文化近過日本啦

澳門比葡治過
咁澳門同香港ge文化差距實大過香港同美國啦

日本人同香港人又係偏向含蓄內儉
有階級觀念 玩尊師重禮

咁歐洲定日本文化相近d呀
去旅行講返工同校園文化 最好香港有日式矮樓同江戶時代既建築啦 仲有而家香港同澳門都係支治呀,本來都係支那人呀
如果香港同日文文化相近個創意產業就唔會咁頹啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞