覺唔覺香港人去旅行黎黎去去都係within亞洲

389 回覆
45 Like 756 Dislike
8國聯軍關唔關香港事 有冇幾萬個香港人比人殺呀您個大中華膠

你話唔關咪唔關,香港人就由北面走到落黎,關事好出奇

走成幾千哩過黎香港
唔好逃避 日狗係香港殘殺幾萬人呢個問題

有人話因爲一個菲律賓痴線佬發癲而罷去菲律賓

有幾千個日狗發癲去殘殺港人 斬佢地個頭掉落個海棄屍就一定關香港人事

德狗八國聯軍無殺清朝人?
清朝計,香港真係屬於清,呢 d 時候八國聯軍殺人唔計

清朝太舊唔識?
軸心國周圍殺人又點計,定你想話日本二戰關德國咩事
根本有唔少香港人連離開東亞都驚
串咀做咩?
係連登已經見唔少人留言話去泰國都驚比人屈

去旅行都要特登揀個自已唔鐘意既地方真係夠哂有文化啦

而家唔係講唔鍾意 係唔敢
樓上都有人講啦 去歐洲又話驚比人搶野
咁佢地係咪唔鍾意歐洲呀?
基本閱讀理解

咁我唔排除有人好中意去比人搶野既
去過晒日韓台
真心不了 同香港個文化氛圍根本差唔多
亞洲只去東南亞 中亞
長線就去歐洲南美

日本同香港差不多
井底唔好周圍唱呀

D人淨係識去大城市就算鳩數啦

基本閱讀理解

上連登勿認真,吹到自己去哂成個地球啦
去過晒日韓台
亞洲只去東南亞 中亞
長線就去歐洲南美

日本同香港差不多
井底唔好周圍唱呀

佢個日本可能得心齋橋新宿
去過晒日韓台
亞洲只去東南亞 中亞
長線就去歐洲南美

日本同香港差不多
井底唔好周圍唱呀

城市有城市玩,林間田舎都各有所好,去個旅行放鬆下都要批鬥人真係辛撚苦
正常愈見多識廣就會愈覺得自己係井底
樓主反而得閒去話人地井底
開口埋口香港人點點點 咁隨便一碌鳩打一船人
搞到我都以為自己唔係香港人添
日本同香港差不多
井底唔好周圍唱呀

城市有城市玩,林間田舎都各有所好,去個旅行放鬆下都要批鬥人真係辛撚苦

呢個真,我唔鍾意歐洲耶撚,咪唔撚去歐洲
淨係亞洲都有排你玩- 非律賓,印度尼西亞,泰國,越南果堆都夠你玩兩三年(每次三四日果種)
仲話人井底蛙,亞洲就不知幾撚好玩
人又唔係差 野食又平又好食 風景又靚
係大家集中玩日韓台泰先顯得亞洲好撚窄咁

無錯東南亞11國各有風情 人仲友善過台灣
大把野玩
好多鬼佬黎亞洲都係以東南亞做膽

https://youtu.be/awG2W9M7OOA
一超過亞洲基本上係都係時間多過錢
歐洲一星期真係唔夠,至少兩個星期
咁樣就已經難倒唔少人
想去歐洲美洲, 有錢, 但冇假
淨係亞洲都有排你玩- 非律賓,印度尼西亞,泰國,越南果堆都夠你玩兩三年(每次三四日果種)
仲話人井底蛙,亞洲就不知幾撚好玩
人又唔係差 野食又平又好食 風景又靚
係大家集中玩日韓台泰先顯得亞洲好撚窄咁

無錯東南亞11國各有風情 人仲友善過台灣
大把野玩
好多鬼佬黎亞洲都係以東南亞做膽

https://youtu.be/awG2W9M7OOA

boom boom
去開火星
你班廢人黎黎去去都係within地球真係好井底蛙
你咁講,顯得你自己先係井底
日本我都未行哂,我身邊有朋友已經去左四份三個日本啦
老老柒柒,去亞洲有乜問題

日本又平又靚又有野玩又有好野食
泰國越南hea下食下野玩下水
台灣近近地三日兩夜唔使plan trip
南韓我就真係無乜興趣

去得歐洲起碼玩番兩個禮拜,邊有咁多日假
消費又高,要食得好又貴
真係要好有決心先會去歐洲

得2,3日不如返大陸好過台灣
廣州深圳都屌打台灣啦

睇到呢到...都廢事碌落去睇 樓豬真心膠
歐洲都overrated

咁日本台灣南韓呢d係咩

真係overrated,以旅遊黎計,香港人去日本一定最抵(性價比高)

首先機票先平一大拆,你去亞洲既話筆直已經鬆動好多.
其次物價較其他歐美國家低,去德國荷蘭呢d相對熱門既國家,住一間有獨立廁所既民宿基本上都要2千,而日本你搵到airbnb都係唔洗1千蚊,住最平既溫泉酒店都係千5蚊一晚.

質素同服務方面,日本各方面既質素可以話係頂尖,係人都知日本人工藝水平係極高.佢地對完美既執著,對民族面子既執著,雖然佢地留番最好既野比自己,但係賣得比遊客都會通過好嚴謹既審查,有番咁上下質素.
對比歐美,你會好感受到當地文化,佢地會毫無保留咁將佢地既特色分享比你,你會感受到佢地既熱情,覺得佢地當你一家人咁.當然,有家既感覺唔代表有好既質素,你要食到好地道而高質素既傳統菜色就定要付出番咁多既錢

治安方面,基於歷史同政府政策,歐洲經歷過人口遷徒同各地人種引入,所以治安係人都知十分差,(我自己都賴過野 ).
呢方面日本做得好好,首先日本原居民居多,同埋鑑於日本定罪率太高(如痴漢罪),犯案成本太高,所以基本上日本唔洗驚比人偷野,同埋唔見野都有寸會搵得番

唔係話奶日,但係香港人成日去日本旅遊唔係無道理

點吹捧殘殺港人ge日狗國我唔理
但我8月去曬德國荷蘭有獨立廁所獨立ge bnb貴極都只係500蚊hkd晚
仲要係兩個人去

唔係吹捧日本 篇野套用台灣泰國都可以
Btw 500蚊住red district區?

基本閱讀理解

將去歐洲=比人搶野仲唔係個腦有問題?
=話女人全部都係雞

利申去左4次歐洲(土耳其都計ge話)
除左第一次比人昆左去酒吧飲d垃圾酒之外(但冇損失過一蚊)
完全冇被人劫過呃過
有2次都係自己毒去

您咁諗=外國人未黎就聽人講覺得去大陸 香港好危險

然後標籤去香港會比人偷野而唔黎

思想有冇咁固守?
基本閱讀理解

=話女人全部都係雞

完全冇被人劫過呃過
有2次都係自己毒去

思想有冇咁固守?

咁d遊客比人劫殺又恐襲又難民偷野d新聞一撚定係fake news啦
人地有顧慮唔去又唔比
樓主正傻仔,同d死港女無分別
你話唔關咪唔關,香港人就由北面走到落黎,關事好出奇

走成幾千哩過黎香港
唔好逃避 日狗係香港殘殺幾萬人呢個問題

有人話因爲一個菲律賓痴線佬發癲而罷去菲律賓

有幾千個日狗發癲去殘殺港人 斬佢地個頭掉落個海棄屍就一定關香港人事

德狗八國聯軍無殺清朝人?
清朝計,香港真係屬於清,呢 d 時候八國聯軍殺人唔計

清朝太舊唔識?
軸心國周圍殺人又點計,定你想話日本二戰關德國咩事

我講緊有幾萬市民係香港人被人殘殺
您講軸心國把撚? 佢地又唔係殺香港人
我洗唔洗反埋盧旺達胡圖族 土耳其人殺阿美尼亞?

清朝八國聯軍有幾多事件係香港發生?
有冇好似日狗咁幾香港人斬首再推條屍落海?

英國人係殖民香港期閒都有為左樹立權威同飲醉酒而殺過香港人
但主要係因為有香港人反抗或者酒後亂性
但數量唔多,而且亦都冇以侮辱香港人手段去大量殺香港人
而且英國人對香港貢獻良多 功可抵過

日狗就係咁 對於殘殺香港人呢個問題
只識臭蟲輪 轉移視線

=話女人全部都係雞

完全冇被人劫過呃過
有2次都係自己毒去

思想有冇咁固守?

咁d遊客比人劫殺又恐襲又難民偷野d新聞一撚定係fake news啦
人地有顧慮唔去又唔比

去日狗台狗我都驚地震 驚有痴線佬斬我

去深水埗我都驚難民偷野
我係咪應該匿係屋企?

外國人一樣標籤香港係空氣質素唔好
大陸多扒手
點解人地一樣照黎?
您話單身女人去印度就真係有顧慮姐

樓主又唔去下中南北美洲非洲
好撚井底
來來去去都仲係歐亞
咁不如你講下歐洲有咩咁好

點解唔去歐洲就係井底之蛙

你眼中只得亞洲?

唔係咩去邊好唔好

而係眼光唔好咁窄

你眼光咪又係得歐亞
你井口大少少咋
真係overrated,以旅遊黎計,香港人去日本一定最抵(性價比高)

首先機票先平一大拆,你去亞洲既話筆直已經鬆動好多.
其次物價較其他歐美國家低,去德國荷蘭呢d相對熱門既國家,住一間有獨立廁所既民宿基本上都要2千,而日本你搵到airbnb都係唔洗1千蚊,住最平既溫泉酒店都係千5蚊一晚.

質素同服務方面,日本各方面既質素可以話係頂尖,係人都知日本人工藝水平係極高.佢地對完美既執著,對民族面子既執著,雖然佢地留番最好既野比自己,但係賣得比遊客都會通過好嚴謹既審查,有番咁上下質素.
對比歐美,你會好感受到當地文化,佢地會毫無保留咁將佢地既特色分享比你,你會感受到佢地既熱情,覺得佢地當你一家人咁.當然,有家既感覺唔代表有好既質素,你要食到好地道而高質素既傳統菜色就定要付出番咁多既錢

治安方面,基於歷史同政府政策,歐洲經歷過人口遷徒同各地人種引入,所以治安係人都知十分差,(我自己都賴過野 ).
呢方面日本做得好好,首先日本原居民居多,同埋鑑於日本定罪率太高(如痴漢罪),犯案成本太高,所以基本上日本唔洗驚比人偷野,同埋唔見野都有寸會搵得番

唔係話奶日,但係香港人成日去日本旅遊唔係無道理

點吹捧殘殺港人ge日狗國我唔理
但我8月去曬德國荷蘭有獨立廁所獨立ge bnb貴極都只係500蚊hkd晚
仲要係兩個人去

唔係吹捧日本 篇野套用台灣泰國都可以
Btw 500蚊住red district區?

咪扮野
工藝個段套泰國台狗可以fit到?
台狗同泰國有幾多出名工藝品?

泰國有幾可浸到溫泉?
台狗定罪率有幾高?
吹奏日狗都算 仲要唔認數

btw 您有冇真係stay過係ams一段時間
ams唔係得De wallen 個頭先有得住
係人都知近紅燈區 central station 住宿最撚貴 方便班友去high野叫雞
點會係住紅燈區最平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞