覺唔覺香港人去旅行黎黎去去都係within亞洲

389 回覆
46 Like 761 Dislike
歐州其實好多國家都垃L圾。
法國其一, 痴撚線咁吹大左
香港人表示要返工

亞洲可以短時間來回,當然受歡迎喇
連介紹日本既節目主持都乸型
安全嘆世界有咩問題
依個年代去旅行有咩咁巴閉?
你可以十幾個鐘就去到歐洲係因為你俾錢搭飛機
你可以去睇古城堡係因為你俾錢搭車/包車
你去鋸靚扒食生蠔咪又係俾錢有人煮埋你食
隔離三姑六婆姨媽親戚個撚個都去過歐洲啦
咁又點 俾錢跟團之嘛 字都唔識隻都可以歐洲十國遊

全世界既遊客都會去鄰近地區旅行架啦
美國人玩返美國
日本人國內旅行就好似我地去長洲南丫島咁
歐洲人咪又係鍾意玩返歐洲/北非玩
文化相近更符合度假既本意
老實講 作為一個香港人 一諗起去歐洲D舖頭神早關晒我就覺得好寂寞
去餐廳食野又要俾TIPS 嗌野食又要頭盤主菜餐飲咁叫
唔習慣到令我放鬆唔到

同埋 唔知你有冇去過東南亞?
Hostel 好多鬼佬一住就一個月
佢地為左慳錢 每月就出去買麵包牛油意粉返黎煮
你問佢去過咩景點咩體驗
佢會話: 冇啊 我每日同hostel班FD訓得晏晏 夜晚就落吧飲酒
亦有一堆鬼佬去到只會去cafe 西餐廳食意粉飲咖啡
食food court就只會買三文治 pizza
我唔係話食返自己國家菜式有問題 都係一種體驗
但絕對唔係鬼佬去旅行就一定高檔過香港人去旅行囉
有白人地方唔去了
去開長洲 歐洲垃圾地方傻西先去 不了
關你撚事咩,屌你老母臭西!

利申:年年去歐洲
樓豬近排去咗轉歐洲返嚟就串串貢
未去之前咪又係井底蛙一隻
你又去過邊到咁威?
南美,非洲,中東,南亞你又去過幾多個國家?
去過
其實我都好中意歐洲
好想去多次丹麥同芬蘭
但搭十幾個鐘飛機真係好辛苦
又乾又焗又屈住d腳
其實主要都係屌 不停去韓國嗰啲MK妹姐
關你撚事咩屌你老母
歐洲最大問題是
機程理論上來回2日左右

但好多人去同返來都要額外2日休息

利申:
2,3點訓可以7點起身食早餐
但有好多人 坐完機果晚要訓十幾個鐘
第2日基本咩地方去唔到
真假難分仲要打字海
樓主:我去旅行遠過你十萬九千億兆公里呀
香港人去咁多日本咩又學唔到日本人一成。

你覺得去歐洲到此一遊就會勁啲型啲?咪柒啦。

香港奴隸得幾日假期,座飛機飛十個鐘已經冇咗一日,來回冇兩日。
前兩年係烏克蘭
同俄仔差關係果下, 都可以有香港人
大陸人真係唔見
你組一團東歐叫雞團, 不知幾爽
日日睇教堂睇到悶
野食唔係好岩食
日本野岩食D
痴撚線 連登仔已經到左去旅行都要管既地步
1. 錢
2. 時間
3. 個人選擇
去完歐洲 你就覺得 寧願去多次日本
你係咪開公司請我,係嘅話唔該年假我要40日,咁我一年去歐洲一次,美國一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞